Sådan kommer du op til træning i morgen
Få tips til, hvordan du også kommer op til træning i morgen Scanpix
Det kan være svært at fastholde lysten til træning, og det får mange til at give op – men ekspert på området, doktor Ryan Rhodes har et par gode råd, der kan få dig af sted igen i morgen.

Dit vækkeur ringer, du slukker det og kigger på gulvet, hvor din træningstaske står pakket og klar til afgang. Du har været af sted et par dage i sidste uge, trænet før arbejde og planen er, at du skal af sted igen i dag.

LÆS OGSÅ: Her er fordelen ved at være sur

Du kommer ikke op. Du slukker uret, vender dig rundt og sover videre. Det samme sker dagen efter og dagen efter igen, som det altid gør, når du prøver at få gang i en træningsrutine. Hvad gør du forkert? Hvordan kan du få gode træningsrutiner ind i dit liv?

Det svarer ekspert i vaner, doktor Ryan Rhodes fra The University of Victoria, på i The New York Times.

Hvad vil du opnå?

For det første skal du overveje, hvad dit mål skal være og derefter virkelig tænke over, om det er realistisk for dig at overholde:

-Folk, som har intentionen om at træne meget, eksempelvis fire eller flere gange om ugen, vil med større sandsynlighed ikke opnå deres mål.

LÆS OGSÅ: Så nemt undgår du snue

Du skal derfor sigte lavere. Og tænk så lige over, hvad du kan lide i livet og hvad du hader. Hader du at stå tidligt op, så er morgentræning før arbejde en virkelig dårlig plan. Overvej i stedet om formiddagstræning i weekenden eller en tur i fitnesscentret efter arbejde er mere passende og gå så efter det.

Planlæg din dag

Når først du har besluttet, hvornår på dagen du gerne vil træne, så sørg for at gøre resten nemt for dig – pak din taske, stil cyklen frem eller finde ud af, hvordan du kommer frem til dit træningssted, pak en flaske vand og så videre. Du skal ganske enkelt være forberedt og gøre det nemt for dig selv.

Det samme er tilfældet under træning. Vælg en træningsrutine, der er god for dig. Planlæg hvor lang tid du vil træne, og så påpeger doktor Ryan Rhodes, at du skal vælge at træne den sport, der gør dig gladest.

LÆS OGSÅ: Er du alkoholiker - se tegnene her

Vælg ikke at løbe, hvis du hader løb. Studier viser, fortæller doktor Ryan Rhodes, at overraskende mange træner i en sport, som de ikke kan lide og det får dem til at falde fra. Træn i stedet noget, der efterlader dig med en glad og tilfredsstillende følelse.

-Vi stræber alle efter de helbredsmæssige fordele, der kommer af regelmæssig træning. Men vi har altså brug for at finde de mest behagelige oplevelser, der kan få os til at opnå dette.


via Listen To News