Guide: Sådan falder du i søvn igen
Kan du ikke falde i søvn igen, så prøv et af rådene her Scanpix
Er du vågnet alt for tidligt, og kan du bare ikke sove igen? Få her 5 tips til, hvordan du falder hen igen.

Du vågner. Er lysvågen, men klokken er kun tre om natten, og det er slet ikke nu, du skal op. Du roder rundt, du kigger på klokken, henter vand og sukker højlydt. Du kan ikke falde i søvn igen, men det er der råd for, ifølge Prevention, som har snakket med doktor W. Christopher Winter fra Martha Jefferson Sleep Medicine Center.

LÆS OGSÅ: Anne Louise Hassing tæt på

Han har samlet et række råd til dig, der slås med din søvn – prøv et eller flere af dem:

Tænd ikke lyset

Vågner du op før tid, så skal du ikke tænde lyset, fordi du skal kigge på klokken eller synes, der er mørkt. Der skal være mørkt, så du ikke stimulerer din krop og vækker den mere.

Prøv derfor, om du kan finde ud på toilettet i mørke, hvis du skal tisse, råder doktor Winter. Og er du nødt til at tænde lyset, så finde et med en svag glød:

-Jo mere lyset skinner og jo længere du udsættes for det, jo mere vil det påvirke dig, siger doktor Winter.

Læs i en bog

Puha, læsning kan i den grad få øjnene til at falde i…det har du nok også prøvet. Kæmper du derfor med at sove midt på natten, så slå op i en bog eller et magasin, råder doktor Winter.

Men find ikke noget, der er for spændende, for det vil få dit hjerte til at slå, og du vil blive mere vågen end søvnig, fortæller doktor Winter, der samtidig påpeger, at dit læselys skal være svagt.

LÆS OGSÅ: Disse ting skal du aldrig putte i ansigtet

Bliv liggende på ryggen

Plejer du at sove på ryggen, så bliv liggende sådan, når du vågner…eller på siden eller maven alt efter, hvad du foretrækker. Det vigtigste er, at du ikke bevæger dig og tester ti forskellige sovestillinger, fordi du ikke kan falde i søvn igen. Hold dig i ro.

Hold dig fra mad

Det er fristende at stå op og gå i køleskabet, nu du alligevel er vågen. Men stop dig selv, det vil ikke gøre noget godt for din søvn, forklarer doktor Winter.

Det kan godt være, at din mave rumler, men hold dig fra maden. Det vil blot give energi til din hjerne og sætte din krop i gang.

LÆS OGSÅ: Er du den sure type? Se, hvorfor det er godt for dig

Brug din hjerne

Det føles måske naturligt at række ud efter telefonen og tjekker nyheder, Facebook eller andre sjove ting, når du vågner. Men lad den ligge og hold dig samtidig fra TV og computer.

-Elektroniske ting giver lys, der vil holde dig vågen – især dem du holder tæt på ansigtet, som du gør med en telefon, siger doktor Winter.

Han forslår, at du i stedet tænker på en situation eller en episode, hvor du forestiller dig dens forløb fra start til slut i detaljer.

via Listen To News