Så er der kaffe i Finansministeriet
Politikerne skal trave fra Christiansborg og over til Finansministeriet, hvor kaffen venter ved forhandlingsbordet. Foto: ft.dk
Finansminister Bjarne Corydon (S) får hele dagen besøg af partierne, så landets budget næste år kan komme i hus.

Der er kaffe på kanden i Finansministeriet i dag.

Folketingets partier kigger nemlig forbi for at snakke om regeringens forslag til næste års budget for staten.

"Alle partierne er inviteret, og der er kaffe på kanden," siger manden for ende af forhandlingsbordet, finansminister Bjarne Corydon (S).

SRSF-regeringen er i undertal i Folketinget, så de mangler stemmer udefra, før der de kan mønstre et flertal for landets økonomiske politik til næste år.

Det bliver formentlig Enhedslisten, som skal få finansloven stemt hjem - men finansminister Bjarne Corydon forventer svære diskussioner forude.

"Jeg tror forhandlinger nok skal blive hårdere og på visse punkter vanskelige, men dem tager vi som de kommer," siger han.

Enhedslisten har tidligere krævet klare indrømmelser, hvis de skal stemme ja. De peger selv på flere pædagoger og lærere til landets ungdom. Men også modstanderne på højrefløjen af dansk politik må være med. Om muligt kun til dele af finansloven, lyder det fra finansministeren.

"Jeg har hørt borgerlige partier tordne mod multimedieskatten i mange år, så jeg vil håbe de vil tage medansvar, når vi skal finde pengene til at afskaffe den," fortæller Bjarne Corydon og retter også en hånd ud mod De Konservative specifikt:

"Jeg har også hørt, at De Konservative taler om højere ulandsbistand. Her er chancen for at gøre noget ved det," lyder det, eftersom den nuværende regering vil hæve ulandsbistanden med 600 millioner de næste to år.

Venstres finansordfører forsikrer, at de tropper op klar til at samarbejde. Men regeringen skal først og fremmest tage forslag, der "gør det dyrere at være dansker" af bordet med henvisning til højere skatter og afgifter for fem milliarder kroner.