FINANSLOV 2012

S til Hjorten: I skal gasse mere op

Regeringen undervurderer krisen med sit finanslovsforslag, mener Socialdemokraterne. Hos De Radikale ønsker man flere reformer.
"Danmark har brug for en markant større vækstpakke for at få gang i økonomien," siger finansordfører Morten Bødskov.
"Danmark har brug for en markant større vækstpakke for at få gang i økonomien," siger finansordfører Morten Bødskov. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Idéen er god, men der gøres alt for lidt.

Sådan lyder Socialdemokraternes kritik af regeringens finanslovsforslag.

"Gang på gang har regeringen undervurderet krisen og fortalt danskerne, at krisen er ovre. Denne gang bruger de det rigtige håndtag, men så lidt at det reelt ingen effekt vil få. Danmark har brug for en markant større vækstpakke for at få gang i økonomien," siger finansordfører Morten Bødskov.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlagde onsdag formiddag regeringens finanslovsforslag, som viser, at underskuddet på de offentlige finanser til næste år vil være på 85 mia. kroner - cirka 17 milliarder kroner større end i år.

Underskuddet er ifølge S vokset, fordi regeringen har fokuseret alt for meget på at få danskerne til lommerne.

"Regeringen har satset på, at øget privat forbrug skulle bringe os ud af krisen. Den strategi har fejlet fuldstændigt," mener Bødskov.

Hos De Radikale mener man også, at finanslovsforslaget er for useriøst og kaster reform-kortet på bordet.

"Udsigten til fortsatte underskud på de offentlige finanser fortæller os, at der er brug for flere reformer, end dem som allerede er aftalt. Også skatten, den internationale rekruttering og beskæftigelsessystemet skal reformeres, så vi får råd til at investere i forskning og uddannelse. Investeringer, som vil styrke væksten og lede Danmark ud af vækstkrisen," siger De Radikales finansordfører Morten Østergaard.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.