FOA og LO: Regeringen fortrænger arbejdsløse

Fagorganisationer vender tommelfingeren nedad til regeringens finanslovsudspil.
"Det figenblad, som Adam og Eva brugte til at skjule sig bag, var da vist langt større, end det finansministeren lige nu forsøger at dække sig bag, når han fremhæver, at de svage grupper bliver tilgodeset," mener FOA-formand Dennis Kristensen.
"Det figenblad, som Adam og Eva brugte til at skjule sig bag, var da vist langt større, end det finansministeren lige nu forsøger at dække sig bag, når han fremhæver, at de svage grupper bliver tilgodeset," mener FOA-formand Dennis Kristensen. Foto: Joachim Adrian / POLFOTO

Dagens finanslovsforslag får skarp kritik fra fagorganisationerne FOA og LO.

Hos LO mener formand Harald Børsting, at landets 162.000 arbejdsløse bliver ladt i stikken.

"Regeringen har et ansvar for, at vores arbejdsløse har bare en rimelig chance for at finde et job. Med finansloven står det klart, at regeringen endnu en gang svigter det ansvar. Regeringens initiativer er langt fra nok til at sparke gang i væksten igen," siger Harald Børsting.

FOA anklager regeringen for at tegne et rosenrødt billede af den danske økonomi. Bankerne bliver strøget med hårene, og kommunerne bliver efterladt ude i kulden, lyder kritikken.

"Nulvæksten i kommunerne kombineret med faldende indtægter betyder nu igen, at kommunerne her i efteråret skal ud og skære i kernevelfærden. Det er børnene, de ældre og folkeskolen, der igen skæres på," siger formand Dennis Kristensen.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen fremlagde i dag regeringens finanslovsforslag. Den skal blandt afhjælpe Danmarks statsgæld, der forventes at lande på 84,5 millioner kroner i slutningen af året.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.