Rolling Stones' bandmedlemmer giver jazzkoncerter
Medlemmer fra Rolling Stones giver tre jazzkoncerter i forbindelse med, at de spiller i Parken tirsdag. Foto: Paul Bergen/AFP
Medlemmer fra Rolling Stones giver tre jazzkoncerter i Vester Voldgade i forbindelse med koncert i Parken.

Når rockikonerne fra Rolling Stones giver koncert i Parken tirsdag bliver det ikke de eneste koncerter, medlemmer af bandet bag ikonerne giver i København.

I forbindelse med koncerten spiller flere af musikerne, der spiller sammen med bandet, nemlig tre intime jazzkoncerter på et spillested i Vester Voldgade.

Det skriver Politiken, der har talt med folkene bag jazzklubben Hotel Danmark.

Den er ejet af Niels Lan Doky, der mødte Rolling Stones i forbindelse med jazzfestivalen i København i 2014. Derfor kontaktede de ham tidligere på ugen for at høre, om de kunne spille på hans jazzklub.

Til Ritzau forklarer han efterfølgende:

- Det er ikke bandet Rolling Stones, der spiller. Det er musikerne fra bandet. Og selvfølgeligt også potentielt nogle af frontfigurerne.

- Men det er ikke Rolling Stones, der kommer, men det de kalder The Rolling Stones Project, siger Niels Lan Doky.

Aftalen med musikerne kom først på plads i weekenden. Hvilket var kort varsel.

- Men hvad fa'en. Det skulle vi jo nok kunne finde ud af, siger Niels Lan Doky til Politiken.

Koncerterne vil blive afholdt onsdag, torsdag og fredag. Selv om der potentielt er tale om medlemmer af Rolling Stones' band, så fastholder jazzklubben sin billetpris på 295 kroner.

- Vi har en filosofi om, at det altid er den samme pris. Vi vil gerne vise, at det er altid er højkvalitetsjazz her hos os. Vi vil ikke have vores gæster til at tro, at der en kvalitetsforskel på de musikere, vi booker, siger Niels Lan Doky til Politiken.

Da der allerede var planlagt koncerter i klubben får de, der har købt billet til dem, tilbuddet om at beholde deres billetter eller få dem flyttet.

The Stones, som bandet også kaldes, har på verdensplan solgt flere end 200 millioner album. Det seneste år har de haft succes med albummet "Blue & Lonesome" og har ligget i toppen af hitlister i 15 lande.

/ritzau/