Seksårsdagen for krigen i Syrien nærmer sig hastigt. Men selv om FN i disse dage for fjerde gang forsøger at forhandle en fred på plads i Schweiz, er der ikke meget håb blandt syrerne.
Det fortæller generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, der befinder sig i det krigshærgede land.
- De, jeg taler med, har ikke store forventninger til, at denne her konflikt er overstået snart, siger han.
- Folk belaver sig på, at det er en konflikt, som ikke er løst hverken i morgen eller i overmorgen - og måske heller ikke om fem år.
Krigen i Syrien brød ud i marts 2011 og har siden kostet over 300.000 livet. Samtidig er millioner af syrere flygtet eller internt fordrevne.
Generalsekretæren befinder sig torsdag i den syriske storby Aleppo. Han er en af de første fra Vesten i byen, efter at det syriske regime genvandt kontrollen i december sidste år.
Landets leder, Bashar al-Assad, indledte sammen med russiske allierede inden da en målrettet offensiv med bombninger af oprørerne i Aleppo, der havde erobret byen i 2012.
Særligt synet af den sønderbombede østlige del har chokeret Anders Ladekarl.
- Det er et kæmpeområde, som er lagt i ruiner. Det er ganske hjerteskærende at se på.
- Jeg har i mit lange liv som nødhjælpsarbejder aldrig set så omfattende og massive ødelæggelser, som der har været i Østaleppo, siger han.
Trods ødelæggelserne og mangel på alle former for ressourcer er flere indbyggere vendt tilbage til Aleppo.
- De er fuldstændigt afhængige af de varme måltider, de får fra Røde Kors, og den øvrigt hjælp, vi kan bringe frem. For der er hverken, elektricitet, vand eller gas. Der er ingenting.
- Og det gør sig i øvrigt gældende i de andre områder af Syrien, hvor der har været kampe, siger Anders Ladekarl, der også har besøgt Homs og hovedstaden Damaskus.
/ritzau/