Regnhelvede: Jyderne rammes af skybrud

Der er kraftig regn på vej til store dele af Jylland. Nedbøret kan nå status af skybrud - allerede nu siler regnen ned.
Så er det med at få lukket vinderne, i hvert fald, hvis man bor i Jylland.
Så er det med at få lukket vinderne, i hvert fald, hvis man bor i Jylland. Foto: Colourbox

Rapgruppen Østkyst Hustlers provokerende punchline "hvorfor er det hele så ufedt i Jylland?" kan passende omskrives til "hvorfor er det hele så plaskvådt i Jylland?"

DMI varsler nu skybrud over store dele af Jylland. Nordjylland, Midt-Vestjylland samt Østjylland bliver plaskvådt. Der kan lokalt falde mere end 15 mm på 30min, som er det nedbør, der skal til for at der er tale om et skybrud.

Og det er med at kommer indenfor eller få regntøjet på, for den varme luft, der hænger over Jylland får skyerne til at åbne sig.

"Vi kan se, at der allerede er kraftige byger flere steder. Især Østjylland og Kronjylland ser ud til at blive hårdt ramt. Der har været torden, i den forbindelse er luften oppe på 25 grader i varme, så der kan godt komme regnvejr, der når op i nærheden af skybrud," siger Jens Ringgård Christiansen fra TV2-Vejret til Newspaq.

Mens jyderne må skynde sig i læ for regnen, så kan resten af landet smile og nyde det tørre vejr.

"Det generelle billede er, at langt de fleste nok vil opleve dejligt vejr og tørvejr," vurderer Jens Ringgård Christiansen.

Den 2. juli ramte et kraftigt skybrud Nordsjælland og hovedstadsområdet. Tusindevis af kældre blev oversvømmet, veje ufarbare og rotterne fra de overfyldte kloakker blev skyllet druknet op.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.