Regeringens grænse-flertal er i hus
Per Ørum Jørgensen stemmer for grænsekontrol. Foto: Foto: Folketinget.dk
Kristendemokraten Per Ørum Jørgensen har her til aften bekræftet, at han ønsker at stemme for forslaget om øget grænsekontrol.

Der er været voldsom blæst om indførslen af den besluttede grænsekontrol.

Tidligere i dag blev det besluttet, at forslaget, som er Dansk Folkepartis betaling for at stemme for regeringens tilbagetrækningsreform, skulle rejses i folketingssalen.

Dermed var der tvivl om, hvorvidt forslaget ville gå igennem, da kristendemokraten Per Ørum Jørgensen, der sidder på det 90. mandat, tøvede med at stemme for.

Her til aften oplyser Finansministeriet på sin hjemmeside, at Per Ørum Jørgensen har besluttet at stemme for den øgede grænsekontrol. Dermed er regeringens flertal hjemme, og det glæder finansministeren.

"Jeg er glad for, at vi har 90 mandater bag aftalen om styrket grænsekontrol. Nu kan vi lægge oppositionens politiske fnidder til side og koncentrere os om at styrke grænsekontrollen," siger Claus Hjort Frederiksen.

De seneste dage har Danmark været udsat for voldsom kritik fra blandt andet Tyskland, som er uforstående over for den danske grænsekontrol. Det ser i midlertidig ikke ud til at bekymre politikerne på Christiansborg.

Finansministeriet skriver, at aftalen "gennemføres inden for rammerne af det nuværende Schengen-samarbejde". Det har Tyskland blandt andet betvivlet.

Kilde: Finansministeriet