Regeringen og DF i nyt forsøg på at få ældre til at arbejde mere - kan ske allerede i år
- Jeg ønsker, at vi skal gøre noget for at gøre det mere attraktivt at arbejde, siger Kristian Jensen (V), finansminister. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/arkiv
Dansk Folkeparti vil som en del af finanslovforhandlingerne give ældre på arbejdsmarkedet en skattegevinst, så de vil arbejde mere. Finansministeren er enig.

Dansk Folkeparti vil som en del af finanslovforhandlingerne give ældre på arbejdsmarkedet en økonomisk gulerod, så de ikke mister incitament til at arbejde på grund af det såkaldte samspilsproblem.

Det skriver PolicyWatch.

Samtidig vil den politiske skatteøvelse få arbejdsudbuddet til at stige, hvilket kan være med til at sikre mere arbejdskraft til de danske virksomheder.

- Jeg ønsker, at vi skal gøre noget for at gøre det mere attraktivt at arbejde. Bl.a. ved at kigge på de modregningsregler og skatteregler, der er, hvis man arbejder samtidig med, at man modtager folkepension. Der er en mulighed for at gøre det mere attraktivt for folk at vælge at blive på arbejdsmarkedet, sagde Kristian Jensen i Folketingssalen i onsdags.

Selvom forslaget om at ændre skattereglerne for pensionsmodne danskere på arbejdsmarkedet ikke er en del af regeringens finanslovsudspil, kan det blive en realitet allerede i år. Det skyldes, at Dansk Folkeparti ønsker at gøre det mere attraktivt for folk over pensionsalderen at arbejde mere.

René Christensen, finansordfører for Dansk Folkeparti, bekræfter, at regeringen og DF forhandler om emnet.

I dag kan folk over pensionsalderen tjene 60.000 kr. om året, uden at de bliver modregnet i deres pension. Helt konkret kigger partierne bl.a. på, om dette beløb kan hæves, så pensionsmodne danskere kan arbejde endnu mere, uden de bliver straffet økonomisk på grund af samspilsproblemet.

- Vi har spurgt til, hvad der sker, hvis man hæver grænsen på 60.000 kr. til 100.000 kr. eller 125.000 kr. Altså hvad sker der, hvis man skruer op for det blus, siger René Christensen til PolicyWatch og fortsætter:

- Vi har også spurgt ind til, hvad der sker, hvis folk ligger på en grænse og arbejder fuldtid. Kan vi give dem en bonus, så de udskyder pensionen. Der er jo brug for de her folk. Virksomhederne vil gerne beholde dem, og der er også nogle ældre, der gerne vil fortsætte med at arbejde. Så hvis vi ikke kigger på det nu, hvornår skulle vi så gøre det.

PolicyWatch
via Listen To News