Rederier får ok til bevæbnede vagter
Somaliske pirater vil fremover have større chance for at støde på bevæbnede vagter, hvis de forsøger at kapre danske skibe. Foto: Spain's Defense Ministry / POLFOTO
Justitsminister Morten Bødskov (S), vil gøre det lettere for danske rederier at knytte bevæbnede vagter til deres skibe.

Danske skibe vil fremover få lettere ved at beskytte sig mod pirater.

Justitsminster Morten Bødskov (S), er klar til at indgå en aftale med rederiforeningen, hvor de ikke længere skal søge om tilladelse til hver enkelt vagt, men blot får en generel tilladelse af Justitsministeriet til at bruge bevæbnede vagter i en periode.
Det er en model, der allerede bruges i Norge.

Det vil gøre ansøgningsproceduren væsentligt hurtigere for rederierne.

Der vil dog stadig blive holdt øje med rederierne, siger Morten Bødskov til Newspaq.

"Godt nok gør vi det mere fleksibelt og lettere for rederierne at få bevæbnede vagter om bord. Omvendt vil rederiforeningen også blive mødt af en række forpligtelser, så vi finder den rigtige balance i løsningen," siger Morten Bødskov og supplerer:

"Det her bliver ikke et slaraffenland for rederierne, for vi skal huske sikkerheden for de sømænd, der arbejder på skibene. Men vi må også huske, at pirateri er et meget stort problem. Derfor har jeg id ag inviteret rederiforeningen på kaffe, så vi kan diskutere det, der eksempelvis sker i Norge," siger han.