Heidi er på førtidspension: Venner og familie reddede min søns konfirmation

Arbejdsliv
Heidi Rosendahl Larsens søn Nicky fik en flot konfirmation med 29 gæster, fordi så mange blandt venner og familie hjælp til. (Foto: Foto: Privat)
Heidi Rosendahl Larsen havde været ti år på førtidspension og var alene med sin søn, da hun skulle holde hans konfirmation.

Nogen flot og munter fest var der ikke lagt op til, da Heidi Rosendahl Larsens søn Nicky skulle konfirmeres for to år siden.

Hun havde været på førtidspension i ti år og er skilt. Sammen med sønnen stod hun midt i en flytning og skulle spare sammen til et indskud ud af sin lille pension.  

Oveni var drengens mormor død tre måneder tidligere - som den tredje bedsteforælder, der var faldet fra på otte år.

- Da jeg talte med ham om konfirmationen, var det eneste, han ønskede sig, at hans mormor kunne have været med, siger Heidi Rosendahl Larsen til Avisen.dk.

Men når Heidi og sønnen i dag alligevel ser tilbage på konfirmationsdagen med glæde, skyldes det al den hjælp, de fik. Hendes bedste råd til forældre, der har svært at betale for deres teenagers konfirmationen, er at tale med venner og familie om det.

- Venner og familie vil hjælpe meget mere, end man tror. Mange kan godt finde et par hundrede kroner til et par pæne bukser eller til hjælp til pigerne, der gerne vil til frisør. De fleste vil så gerne hjælpe med at gøre dagen god for de børn, siger hun.

Fik slips og festlokale fra stedfar

Sønnens konfirmation havde et samlet budget på 9.000 kroner. Penge, hun selv havde sparet op på et år - og så betalte hendes eks-mand det faste konfirmationsbidrag på 3.700 kroner.

Til sammenligning viste en Gallup-undersøgelse i 2013, at den gennemsnitlige konfirmation koster knapt 30.000 kroner.

Men med venlig hjælp fra mange fik Heidi strakt pengene til en fest med 29 gæster, tre retter mad og pænt tøj.

Sønnens bukser købte de selv. Slipset kom Heidis stedfar med. Sønnens kammerat kom med en flot skjorte.

En af Heidis venner kunne skaffe en flot bil til at hente sønnen i kirken, mod at hun betalte 500 kroner til benzinen. Festlokalet skaffede Heidis stedfar, der kunne låne det i en boligforening.

- Det var ikke så stort, så vi kom hinanden ved, men der var græsplæne til, hvor børnene kunne spille fodbold, fortæller Heidi Rosendahl Larsen.

Forret og dessert lavede hun selv, drikkevarer hentede de i Tyskland, og så var der lige penge til at bestille hovedretten fra Kokken og Jomfruen.  

Køkkenhjælp var det bedste

Ikke mindst er Heidi Rosendahl Larsen stadig dybt taknemmelig for hjælpen fra hendes veninde, der tilbød at servere og passe køkkenet hele dagen. Det betød nemlig, at Heidi selv fik mulighed for at være med til festen.

- Det var jeg bare SÅ glad for, for på den måde kunne jeg være sammen med gæsterne. Ved min datters konfirmation følte jeg mig mere som en tjener, fordi jeg brugte al min tid i køkkenet.

Heidi Rosendahl Larsen mener, at mange af forældrenes bekymringer over at skulle holde fest uden at have penge til det, faktisk kommer fra de voksnes egne forventninger om, hvordan en rigtig konfirmationsfest ser ud.    

- Vi er ikke de rigeste, og det har min søn altid vidst. Vi har lagt mere vægt på venner og samvær frem for penge og ting. Og han ville bare gerne have en god dag med alle os sammen.  Hvis han selv havde bestemt, var han blevet konfirmeret i joggingbukser og en Metallica t-shirt, siger hun.  

Nyheder

Nye ferieregler:

Du får færre penge

på kontoen