Professor advarer mod at splitte integration
Dårlig idé at splitte Integrationsministeriets opgaver, siger professor. Vigtig viden går tabt. Foto: Jens Dige / POLFOTO
Konservative vil sprede integrationen ud på flere ministerier, men professor advarer. Problemerne skal takles et sted fra.

Udlændinge får sværere ved at åbne døren til det danske samfund, hvis integrationsindsatsen spredes til flere ministerier.

Det mener Jens Peter Frølund Thomsen, professor ved statskundskab ved Aarhus Universitet, som har forsket i integration og danskernes holdninger til indvandrere.

Han advarer mod at splitte arbejdet med indvandrere.

"Kompetencer vil formentlig gå tabt, hvis man spreder integrationsområdet ud til beskæftigelses- eller justitsområdet. Det er ikke alle, der har forstand på at integrere udlændinge," siger Jens Peter Frølund Thomsen til Newspaq.

Advarslen kommer, efter at De Konservative har foreslået, at indvandringspolitikken i fremtiden skal styres fra Beskæftigelsesministeriet. Men netop integrationen på arbejdsmarkedet har brug for samlet ekspertise, mener professoren.

"Der skal for eksempel tages højde for modvilje blandt danskerne og indvandreres kulturelle træk. Vellykket integration er faktisk en meget kompliceret opgave," siger Frølund Thomsen.

De Radikale har foreslået helt at nedlægge Integrationsministeriet, så andre ministerier skal varetage små bidder af integrationen. Men det er en rigtig dårlig idé, mener professoren.

"Der er brug for et ministerium specielt til at håndtere integrationen, fordi området rummer en række vigtige samfundsopgaver," siger han.