K og R: Afskaf Integrationsministeriet
Naser Khader er en af bagmændene bag det nye forslag om at lukke ned for Integrationsministeriet - ikke integrationen. Det er et fælles forslag fra de Konservative og de Radikale. Foto: Jens Panduro / POLFOTO
De Radikale og de Konservative kommer nu med et konkret fælles forslag efter flere dages flirten. De vil af med Integrationsministeriet.

Integrationsministeriet skal lukkes. Det mener De Konservative og De Radikale i deres første fælles udspil, skriver Berlingske.

Ministeriets arbejdsområder skal i stedet splittes op på andre ministerier, så indvandring for eksempel kommer over til beskæftigelsesministeriet og asylregler kommer over i Justitsministeriet.

"Vi foreslår at nedlægge Integrationsministeriet, fordi man ikke kan skære alle udlændinge over en kam. Det var en fejl at lave Integrationsministeriet," siger udenrigsordfører fra de konservative, Naser Khader.

Den radikale gruppenæstformand, Morten Østergaard, ser en nedlæggelse af Integrationsministeriet som begyndelsen på et mere nuanceret syn på udlændinge.

Kilde: Berlingske.dk