Konservative i fuld bakgear

I morges skulle ministeriet for integration nedlægges, lød det fra De Konservative. Nu skal det bevares.
"Vi skal ikke ligge her og lave om på ministerier," siger Barfoed på spørgsmålet om at nedlægge Intergrationsministeriet.
"Vi skal ikke ligge her og lave om på ministerier," siger Barfoed på spørgsmålet om at nedlægge Intergrationsministeriet. Foto: Magnus Holm / POLFOTO

De Konservative arme er på overarbejde.

Både den politiske ordfører og partilederen har travlt med at padle en melding om at nedlægge Integrationsministeriet tilbage.

"Det Konservative Folkeparti ønsker at flytte selve indvandringspolitikken fra Integrationsministeriet til Beskæftigelsesministeriet. Til gengæld mener vi, at asylpolitikken og integrationen af dem, som allerede er her, bliver i Integrationsministeriet," siger partiet politiske ordfører Carina Christensen, som mener, at det tydeligt fremgår af udspillet 'Demokratisk Integration' fra 2009.

Men i dagens Berlingske vil De Konservatives udenrigsordfører skrotte ministeriet.

"Vi foreslår at nedlægge Integrationsministeriet, fordi man ikke kan skære alle udlændinge over en kam. Det var en fejl at lave Integrationsministeriet," sagde Naser Khader (K) til Berlingske.

Partileder Lars Barfoed (K) siger dog til Politiken, at han vil beholde Integrationsministeriet.

"Vi skal ikke ligge her og lave om på ministerier. Jeg synes, at Integrationsministeriet fungerer godt. Men beskæftigelsesdelen bør lægges over i Beskæftigelsesministeriet," siger han til Politiken.

De Konservatives nye politiske partnere i Margrethe Vestager (R) og co. ville ellers gerne være med til at nedlægge ministeriet.

De mener, at en nedlæggelse kan give et mere nuanceret syn på udlændinge.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.