Den Svendborg-baserede restaurant Carlos Kitschen har flere gange været lige ved at dreje nøglen om og gå konkurs. Nu skal et nyt fokus redde restauranten.
- Det har taget mig tre år at finde ud af, at vores fokus i Carlos Kitschen først og fremmest skal være rettet mod virksomheden. Vi skal fokusere på vores café, og derigennem skal vi så bidrage til at hjælpe socialt udsatte i en resocialiseringsproces, siger indehaveren Søren Carlos Rasmussen.
Filosofien har siden 2015 været at resocialisere kriminelle for dermed at kunne skabe en mere flydende overgang tilbage til samfundet. Det blev belønnet med Trine Bryld-prisen i 2017 og en check på en halv million kroner. Pengene var dog ikke nok, og pludselig stod Søren Carlos Rasmussen med en momsgæld på 181.000 kroner. Denne gæld er nu afviklet med hjælp fra venner, gæster og et privat lån.
Prisbelønnet restaurant på randen af konkurs
Avisen.dk har tidligere besøgt Carlos Kitschen og talt med indehaveren, der i bagklogskabens klare lys nu er blevet klar over, at de ustabile åbningstider, svingende menukort og hygiejnemæssige forhold gjorde gæsterne frustrerede. Søren Carlos Rasmussen tror stadig på projektet og samarbejdet med de indsatte, men han er også forretningsdrivende. Derfor er restauranten nu nødt til at blive skåret ind til benet, hvis den skal overleve, forklarer han.
- Vores økonomiske historik er ved at blive gennemgået af forskellige revisorer og forretningsudviklere, der ved, hvordan man driver en virksomhed. Det har vi helt klart manglet tidligere. Nu bliver mine filantropiske projekter derfor blandet med nogen, som rent faktisk har en fremtidssikret plan i baghånden, fortæller Søren Carlos Rasmussen.
Kendt restaurant på randen af konkurs: Håndbold-kendis kan blive redningsmand
Herefter er det forhåbentlig mere klart, hvad der skal ske, og hvilke ændringer der skal foretages. Det er egentlig meget simpelt ifølge Søren Carlos Rasmussen, der siger, at caféens vilkår og rammer er det vigtigste frem for det sociale perspektiv. Økonomien er nødt til at være på plads, og den skal være med til at skabe stabile rammer for Carlos Kitschen.
- Jeg har lært, at det er okay, at tingene bliver meget firkantede for dermed at blive tydeligere. Fremover er vi er nødt til at skabe nogle faste og enkle rammer for de ansatte. Det vil nogle restauratører måske vende øjne af, fordi det er så banalt. Men for en virksomhed som vores handler det om at skabe en stabil base – både for caféen og medarbejderne, siger indehaveren.
I næste uge er det nye hold af garvede forretningsfolk og revisorer klar med en plan for resten af 2018, der skal sikre caféens fremtid. Menukortet bliver revurderet og skåret ned, så visionen er mere klar for gæsterne, uddyber Søren Carlos Rasmussen, der stadig er overbevist om, at resocialiseringsprojektet sagtens kan kombineres restaurationsbranchen.
Ansætter tidligere kriminelle: Fik ikke selv løn