Prinsesse beskyttes mod terror
Efter drabet på to soldater i Canada er sikkerhedsniveauet hævet under prinsesse Annes besøg i landets hovedstad Ottawa.
Storbritanniens prinsesse Anne taler her ved the National War Memorial i Canadas hovedstad Ottawa. Den 22. oktober skete en nedskydning i samme område.
Storbritanniens prinsesse Anne taler her ved the National War Memorial i Canadas hovedstad Ottawa. Den 22. oktober skete en nedskydning i samme område. Foto: Sean Kilpatrick/AP

Nedkørslen af en ung soldat og den brutale nedskydning af en anden soldat, der bevogtede krigsmindesmærket i Canadas hovedstad Ottawa, har fået myndighederne i landet til at hæve sikkerhedsniveauet under den britiske prinsesse Annes besøg i byen.

Prinsessens oprindelige besøg til byen var i forbindelse med Remembance Day, som er en mindedag for Commonwealth-landenes afslutning på Første Verdenskrig. Men efter nedskydningen og nedkørslen blev besøget dog udvidet til også at ære de to mænd, der på tragisk vis blev dræbt henholdsvis 21. og 22. oktober.

- Vi tror, at vi især husker de to soldater, der for nylig blev dræbt under tjeneste i deres eget land. Og vi vil altid ære det offer, de gjorde på vegne af vores sikkerhed, og vi vil værne om deres familier, hvis tab var så uventet, sagde prinsesse Anne til den store folkemængde ifølge siden Ottawacitizen.com.

Prinsesse Anne var trods den triste anledning også stolt over at repræsentere det britiske kongehus i landet.

- Jeg er så glad for at være tilbage i Canada. Det føles som at komme hjem igen, sagde Prinsessen.

Prinsesse Anne, der er datter af den britiske regent dronning Elizabeth, deltog også i genindvielsen af the National War Memorial og lagde senere også vejen forbi National Military-kirkegården i Ottawa.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.