Premier League klar til målfoto fra sommer
Mål eller ikke mål. Den diskussion har fans og kommentatorer haft i årevis. Det kan ny teknologi komme til livs. Foto: Colourbox
Den bedste engelske fodboldrække er et mulehår fra målstregsteknologi.

Når Premier League bliver sparket i gang efter sommerferien, så kan det blive med en ny teknologi, der kontrollerer, om bolden er i mål eller ej.

Det siger generalsekretæren for det engelske fodboldforbund, Alex Horne, til BBC.

"I årevis har vi ment, at det ville være godt, at gøre dommernes arbejde lettere på denne måde," siger han.

Nu mangler briterne kun at få styr på teknologien og indhente den endelige godkendelse fra fodboldens verdensorganisation, FIFA. Især førstnævnte kan vise sig sværere end som så, da i alt ni forskellige tekniske løsninger i på spil.

Den nok mest kendte diskussion i fodboldhistorien omhandler Englands godkendte mål på Wembley i VM-finalen mod Vesttyskland i 1966.

Efter 2-2 i den ordinære kamp bankede Geoff Hurst bolden på undersiden af overlæggeren i ekstratiden til stillingen 3-2. Målet blev afgørende i en tæt dyst omend hjemmeholdet scorede endnu et mål og vandt finalen 4-2.

Lige siden er episoden blevet betvivlet af især tyskere. Det er sådanne tvivlsspørgsmål, som briterne nu vil til livs.

Og så under det seneste VM, var der stor debat om målkameraer. I 1/8-delsfinalen scorede Frank Lampard et fremragende langskudsmål mod Tyskland, men målet blev aldrig anerkendt.