Postkortet lever stadig

Knap to ud af tre danskere på ferie regner med at sende et postkort hjem til familie og venner. Især unge er glade for kortet i kassen.

Et farverigt billede på den ene side og en håndskreven besked på den anden.

Danskerne er vilde med at skrive og modtage postkort - især i ferieperioden. Det viser en undersøgelse, som Gallup har lavet for Post Danmark.

Faktisk mener hele 74 procent af danskerne, at de helst vil modtage en sommerferiehilsen som postkort. Kun 8 procent foretrækker at få hilsnerne via mail, 7 procent som sms eller mms og under 1 procent på Facebook.

"Den skrevne hilsen viser, at man tænker på modtager, mens man er ude at rejse, og for mange er det en hyggelig del af ferien at tage sig tid til at skrive til venner og familie," siger Eva Malene Hartmann, der er chef i privatkunder hos Post Danmark.

Og selvom de fleste unge i dag udelukkende kommunikerer via deres mobiltelefoner og internettet, så er det særligt denne gruppe af danskerne, der sætter pris på papirskortet i postkassen.

76 procent af de unge mellem 18 og 34 år svarer i undersøgelsen, at de helst vil modtage en sommerferiehilsen som postkort. Sammenlignet med aldersgruppen 50-64 år, er det kun 71 procent, der foretrækker et rigtigt postkort.

Danskerne mener, at postkortet er både den mest personlige og mest hyggelige måde at kommunikere i ferien.

"Mange gør noget ud af at finde det helt rigtige motiv og skrive om sommerens oplevelser. På den måde får postkortet og sommerhilsenen personlighed til glæde for både afsender og modtager. Det er netop det personlige præg, og tankerne bag, som får os til at holde fast i og værdsætte postkortet frem for en hurtigt sendt sms eller mail," siger Eva Malene Hartmann.

faktaboks

Top fem over steder i landet, hvor der er flest, der har tænkt sig at sende feriepostkort fra
- Bornholm 86 procent
- Nordjylland 70 procent
- Fyn 67 procent
- Sønderjylland 66 procent
- Midtjylland 61 procent

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.