Politisk flertal: Esbjerg-manden slap for let
"Når det er så mange, det er gået ud over i løbet af så lang tid - det er mere end et halvt drab, vil jeg vurdere," siger Socialdemokraternes Ole Hækkerup til JydskeVestkysten. Foto: www.colourbox.com
De syv års fængsel til den såkaldte Esbjerg-mand er for lidt, lyder det fra både Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

Det skal koste mere end syv års fængsel at misbruge otte børn seksuelt over en periode på 20 år.

Det mener et politisk flertal bestående af Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti ifølge JydskeVestkysten.

"Jeg synes, det er for lidt, når man tager i betragtning, at han kommer ud på prøveløsladelse efter to tredjedele tid," siger retsordfører Karsten Lauritzen (V) til avisen.

Ole Hækkerup fra Socialdemokraterne mener ligeledes, at straffen er for mild. Han peger på, at et drab kan give 16 års fængsel.

"Når det er så mange, det er gået ud over i løbet af så lang tid - det er mere end et halvt drab, vil jeg vurdere," siger han til JydskeVestkysten.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup vurderer, at politikerne med en række alvorlige sager efterhånden har et solidt grundlag at vurdere strafniveauet ud fra.

"Hvis Venstre og Socialdemokraterne er enige, så har vi et flertal, og så er det bare om at komme i gang. Så gør vi det," siger han til JydskeVestkysten.