Politiker tiltalt for at lække rapport: Ville rydde op i skandalesag
Regionsrådsmedlem Freddy Blak (S) er tiltalt for at have lækket fortrolige oplysninger i Ateasagen. Arkivfoto. Foto: Peter Clausen/Scanpix
Politiker Freddy Blak er tiltalt for at have lækket rapport. Han betaler gerne bøden, hvis han dømmes skyldig.

Se flere videoer på Localeyes.dk

Da det socialdemokratiske regionsrådsmedlem Freddy Blak videregav en rapport om den såkaldte Ateasag til en journalist, var det kun fordi, at den alligevel "flød overalt".

Sådan lyder det fra regionsrådsmedlemmet i Region Sjælland, efter der er rejst tiltale mod ham for brud på tavshedspligten.

- Jeg erkender, at da rapporten lå ude hos alle andre medier, spurgte en journalist, om han måtte få den.

- Jeg sagde, at når alle andre medier har den, så kan du da også få den, for så er den jo ikke længere fortrolig, siger Freddy Blak.

Rapporten videregav Freddy Blak til en journalist fra Weekendavisen i bestikkelsessagen, der handler om samarbejdet mellem Atea og Region Sjælland.

Han er tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 152 stk. 1 ved at have overtrådt sin tavshedspligt.

Ifølge anklager Maria Jepsen vil der være tale om en bødestraf, hvis han findes skyldig.

Den socialdemokratiske politiker, der også har siddet i Europa-Parlamentet, kan ikke se, at han har gjort noget forkert i sagen.

- Hvis jeg bliver dømt for at have udleveret rapporten og ryddet op i det her, så betaler jeg gerne min bøde. Men det tror jeg ikke, at jeg gør, siger Freddy Blak.

Den 60-årige politiker fortæller desuden, at han genopstiller til næste valg uanset udfaldet af sagen.

- Jeg tror, at jeg får et fantastisk godt valg. Folk vil gerne have nogle, der rydder op i skandalesagerne. De er trætte af politikerleden, og folk, der ikke udtaler sig.

Sagen om Atea begyndte i juni 2015, da en række personer med tilknytning til Atea, it-firmaet 3A-it samt flere offentligt ansatte blev anholdt.

Bestikkelsessagen drejer sig blandt andet om en Formel 1-rejse til Dubai til en værdi af over 400.000 kroner, som angiveligt skulle have fungeret som bestikkelse.

Til efteråret skal syv tiltalte for retten. Det er fire tidligere Atea-folk og tre tidligere chefer i Region Sjælland og Rigspolitiet, som alle nægter sig skyldige.

/ritzau/