Politiet i Bruxelles sigter tre for terror efter angreb
Anklagemyndigheden i Belgien sætter navn på tre mænd, der sigtes for terror. Den ene er Fayçal C.
På dette overvågningsbillede fra lufthavnen ses "Fayçal C." i en lys jakke og med en sort bøllehat sammen med de to øvrige gerningsmænd, som myndighederne har navngivet som Najim Laachraoui og Ibrahim El-Bakraoui. De blev begge dræbt.
På dette overvågningsbillede fra lufthavnen ses "Fayçal C." i en lys jakke og med en sort bøllehat sammen med de to øvrige gerningsmænd, som myndighederne har navngivet som Najim Laachraoui og Ibrahim El-Bakraoui. De blev begge dræbt. Foto: Scanpix/Reuters

Den belgiske anklagemyndighed har sigtet tre mænd, som blev anholdt i Bruxelles torsdag, for medvirken til blandt andet terror og drab. Det oplyser anklagemyndigheden lørdag ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Anklagemyndigheden kalder den ene mand "Fayçal C." Han blev anholdt i sit hjem i Bruxelles torsdag.

- Han er sigtet for at have været en del af en terrorgruppe og for at have medvirket til drab og drabsforsøg, siger anklageren ifølge AFP.

Foruden "Fayçal C." har den belgiske anklagemyndighed sigtet de to mænd "Aboubakar A." og "Rabah N." for blandt andet terrorvirksomhed.

Ifølge den belgiske avis Le Soir er det en mand ved navn Fayçal Cheffou, der er den tredje gerningsmand fra tirsdagens angreb. Det er ikke bekræftet fra officielle kilder, at "Fayçal C." og Fayçal Cheffou er den samme mand.

Ifølge Le Soirs kilder er det den taxachauffør, der kørte tre mænd til lufthavnen tirsdag morgen, der har identificeret Fayçal Cheffou.

Avisen mener at vide, at Cheffou er freelancejournalist og identisk med manden, der på et overvågningsbillede fra lufthavnen ses i en lys jakke og med en sort bøllehat sammen med de to øvrige formodede gerningsmænd.

De to, der sprængte sig selv i luften i lufthavnen, har myndighederne navngivet som Najim Laachraoui og Ibrahim El-Bakraoui.

Ibrahims bror Khalid sprængte ifølge myndighederne sig selv i luften på metrostationen Maelbeek i det centrale Bruxelles.

Fayçal Cheffou skulle have været i politiets søgelys i flere måneder.

Siden tirsdagens angreb i Bruxelles er i alt ni personer blevet anholdt i Belgien i forbindelse med efterforskningen af angrebene på henholdsvis Zaventem-lufthavnen og metrostationen Maelbeek.

I alt 31 mennesker blev dræbt og op mod 300 såret. Flere af de sårede er stadig i kritisk tilstand.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.