Hver eneste dag i Ekstra Bladet er »brune chokobabes«, »frække thaimisser« og «chokoladebrune storbarmede« til salg i selv den mindste flække i Danmark.
Kvindehandel er den tredjemest indbringende kriminalitetsform i verden, og i Danmark er der mindst 2.500 udenlandske prostituerede. Alligevel undersøger de lokale politikredse sjældent, om pigerne bliver holdt som gidsler i husene eller om de har været ofre for menneskehandel.
Nyhedsavisen har optalt, hvor mange udenlandske prostituerede der annonceres for i fem politikredse i Ekstra Bladet tirsdag den 15. november.
I Sønderborg er der udenlandske prostituerede på to af byens fire bordeller. I Odense på syv ud af 15, i Herning på fire ud af 10, i Helsingør på et ud af fem, og i Randers på to ud af 10.
Men ingen af politikredsene kører fast ud til bordellerne. Og kun en enkelt kreds har politifolk afsat til at efterforske mistanker om kvindehandel. I stedet prioriteres ting som færdselsuheld, knivoverfald og indbrud.
»Vi har fulgt området og drøftet det, men ikke set nogen anledning til at gå nærmere ind i det«, siger Søren Kamp Knudsen, politimester i Sønderborg, hvor der de seneste tre år ikke har været efterforskning af en eneste sag om kvindehandel. Men det kan lade sig gøre. Som Nyhedsavisen skrev i går, har Slagelse Politi for første gang fået dømt to bagmænd for rufferi med afrikanske kvinder. Også selvom det var usikkert, om efterforskningen førte til dom, siger Johannes Lassen, vicekriminalkommissær i Slagelse.
»Alt på denne jord kan opklares, men politiet vil generelt helst bruge tid på ting, hvor vi forventer, at vi får mest ud af det. Der er en tendens til at vælge de sager, hvor der er større sikkerhed for at kunne opklare forbrydelsen,« siger han.
Blot 13 domme
Siden det i 2002 blev muligt at straffe for kvindehandel, er kun 13 domme faldet. Per Larsen, chefkriminalinspektør ved Københavns Politi, erkender, at den er gal:
»Spørgsmålet er, om vi gør nok. Det ypperste resultat, hvor vi kan banke en række bagmænd i spjældet, det har vi ikke nået endnu. Jeg er glad, hvis vi bare kan få dømt nogle for rufferi, for så bliver de dømt,« siger han.
Stort set alle kredsene, Nyhedsavisen har talt med, mener, at de manglende domme skyldes, at sagerne er for svære at bygge op. En anden forklaring er, at politiet har for få ressourcer.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.