Plejefamilier skal have uanmeldt besøg
Kommunen skal komme uanmeldt, hvis de skal opdage vanrøgt af børn, lyder det fra Børnerådet. Foto: Colourbox
Børnerådet og Socialrådgiverforeningen vil stramme reglerne for tilsyn med plejefamilier.

Kommunen skal banke uanmeldt på plejefamiliers dør.

Det mener Børnerådet og Dansk Socialrådgiverforening, efter at en plejefamilie i Vordingborg Kommune er tiltalt for grov vold, frihedsberøvelse og vanrøgt af op til ni plejebørn, skriver Politiken.

I dag skal kommunen først ringe og fortælle, at de kommer på besøg, og den går altså ikke, lyder det fra Børnerådets formand.

"Har man ikke rent mel i posen, kan man nå at få det til at se godt ud og skræmme børnene, så de ikke tør sige noget," siger Lisbeth Zornig Andersen til Politiken.

Mishandlingen i Vordingborg er angiveligt foregået i en årrække, uden at kommunen tilsyn har opdaget noget.

"Det vil være en reminder om, at plejefamilien er nødt til at have styr på sin familie hver dag. Det er muligt, at de ikke har nået at bage en kage, men de må være klar på at åbne døren på et uventet tidspunkt, for vi må for enhver pris forhindre, at en sag som den i Vordingborg sker," fortæller Bettina Post til avisen.

Socialminister Benedikte Kiær (K) understreger, at tilsynet med plejefamilier lige er blevet skærpet, så plejefamilier nu skal have to besøg fra kommunen. Ministeren er dog klar til at se på skærpelser, når hun får en redegørelse fra Vordingborg Kommune.

Kilde: pol.dk