Pirater kræver 65 millioner for dansk gidsel
Det vil koste mellem 50 og 65 millioner kroner at få løsladt Poul Hagen, siger hans fangevogtere. Foto: Dansk Flygtningehjælp / POLFOTO
Prisen for de to gidsler fra Dansk Flygtningehjælp, der holdes af somaliske pirater, ligger på 50-65 millioner kroner, fortæller forhandler.

Somaliske pirater har sat en pris på danske Poul Hagen og Jessica Buchanan, hans amerikanske kollega, der holdes som gidsler i det urolige land.

Ifølge Ekstra Bladet kommer det til at koste mellem 50 og 65 millioner kroner, før piraterne vil udlevere gidslerne, der blev taget til fange for cirka en uge siden, da de to nødhjælpsarbejdere fra Dansk Flygtningehjælp arbejdede med minerydning i Somalia.

Oplysningerne stammer fra en somalisk vicepolitichef, som har haft kontakt med piraterne for at forhandle gidslernes løsladelse. Han oplyser samtidig, at gidslerne efter omstændighederne har det godt.

"De får nok mad, men de får det samme, som piraterne spiser, altså kamelkød og kamelmælk, og det kan godt være uvant for dem, siger vicepolitichef i Galmudug-regionen, Abdi Hasan Gorey, til Ekstra Bladet.

Piraterne skal dog ikke regne med at få så mange penge for gidslerne, siger den norske piratekspert Stig Jarle Hansen til avisen.

"Det endelige beløb bliver ikke nær så stort, jeg vil tro, at piraterne får et beløb, der er 90 procent mindre," siger Stig Jarle Hansen.

Han er ikke i tvivl om, at piraterne vil passe godt på gidslerne.

"De er mange penge værd for piraterne, derfor vil de ikke risikere, at der sker noget med dem."

Kilde: Ekstra Bladet