Pirater kræver 26 mio. kr. for lystsejlere
Mareridtet for den danske familie, der holdes som gidsler i Somalia, kan nu være forbi. (arkivbillede) Foto: AP/U.S. Navy, Petty Officer 2nd Class Jason R. Zalasky / POLFOTO
Der er angiveligt nu fastsat en pris for den danske familie, der holdes fanget i Somalia af pirater.

Det ubegribelige mareridt kan nu være tæt på at ende for den danske familie og deres to medhjælpere, som holdes som gidsler af pirater i Somalia.

Ekstra Bladet kan nu rapportere, at løsesummen for den fem mand store familie samt deres to danske medhjælpere nu er forhandlet på plads.

Efter måneders forhandlinger skal prisen være landet på 26 millioner kroner. Det skal piraternes kommandant Mohamed Gandhi have fortalt Ekstra Bladets reporter i Somalia.

"De danske forhandlere, ledet af broderen til gidselsfamiliens overhoved, har tilkendegivet, at de vil opfylde vores krav, som er på fem millioner dollar (26 millioner kroner)," siger Gandhi til Ekstra Bladet.

På trods af adskillelige advarsler valgte familien at navigere deres sejlskib ind i piratfarvand for næsten fem måneder siden. De blev kapret af skruppelløse somaliske pirater.

Siden er de blevet anbragt på en kapret skib, der bruges som gidselskib. Siden har forhandlingerne stået på.

Somaliske pirater har tidligere skudt og dræbt fire amerikanske statsborgere, som var taget som gidsler.

Kilde: Ekstra Bladet.