Pirat: Danske gidsler frigives inden to uger
Somaliske pirater har accepteret en løsesum på cirka 20 millioner kroner for at frigive de danske gidsler og et skib. Foto: AP/U.S. Navy, Petty Officer 2nd Class Jason R. Zalasky / POLFOTO
Ifølge mediet SomaliaReport har piraterne accepteret at frigive de danske gidsler og et skib mod en løsesum på fire millioner dollar

Nu er mareridtet måske ved at være slut for den danske familie på fem, der for et halvt år siden blev taget som gidsler ud for Somalias kyst.

Ifølge det somaliske medie SomaliaReport har piraterne accepteret en løsesum på i alt fire millioner dollar (cirka 20 millioner kroner) for at frigive familien og et skib, MV Dover, der også blev kapret i februar.

SomaliaReport har talt med piraten "Abdi", som siger, at gidslerne er ved at blive flyttet fra landsbyen Rasu Bina til et hemmeligt sted, hvor piraterne vil modtage løsesummen.

Derefter vil de danske gidsler ifølge piraten blive frigivet inden udgangen af ramadanen, der slutter 29. august.

Familien, der kommer fra Kalundborg, var på jordomsejling i sejlskibet ING, da de 24. februar blev angrebet og taget som gidsler ud for Afrikas østkyst.

Kilde: SomaliaReport