Pia K. kendte til valget under Dolly Parton
Pia Kjærsgaard tilbereder flæskesvær på valgkampens første dag. Foto: Newspaq
Lederen af Dansk Folkeparti går ind i valgkampen med en bredside mod regeringen. Men hun fik dog besked om valget i god tid.

Da Pia Kjærsgaard, leder af Dansk Folkeparti, i aftes sad i Forum i hjertet af København og lyttede til Dolly Parton, holdt hun tand for tunge med en nyhed af de helt store.

Hun vidste nemlig udemærket, at Lars Løkke Rasmussen i dag ville udskrive valg.

"Jo, det viste jeg sådan set godt. Det regnede jeg med," siger hun, da Newspaq spørger til hendes kendskab til valget under DF's uddeling af flæskesvær på Strøget.

Pia Kjærsgaad lægger på valgkampens første dag kraftigt afstand til sine samarbejdspartnere i regeringen. Det sker efter sammenbruddet i forhandlingerne om boligpakken.

"De kunne ikke internt blive enige. Det må de ligge og rode med. Nu vil jeg koncentrere mig om Dansk Folkepartis valgkamp, så må de klare deres," slår hun fast og fortsætter i et angreb på de seneste dages gaver til boligejerne fra begge sidder af Folketingssalen.

"Det er lige før, man har tilbudt en havegrill til folk med hus for at få de sidste stemmer med. Altså ren overbudspolitik, det deltager vi ikke i," slår hun fast.