VORES VALG Pia alene i verden
Valgaftenen blev fejret på klassisk Dansk Folkeparti-manér Foto: Newspaq
Dansk Folkeparti er hverken venner med rød eller blå fløj, men partiet skal nok gøre sig gældende, selvom regeringen snart er rød.

Hvis man kan tale om vindere og tabere af valgkampe, så tilhører Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti det sidste. Også selvom partiet faktisk står til at få 22 mandater.

Målt på indflydelse og venskaber i magtens centrum er partiet dog på et hidtil uset lavpunkt. I godt 10 år har DF støttet Venstre og Konservative, men i den seneste tid er støtten ikke kommet retur.

"Det synes jeg så sandelig ikke. Vi har ikke fået meget hjælp og opbakning, men det må de jo om," siger partiformand Pia Kjærsgaard (DF).

Det får hende ikke til at søge nye venner på den anden fløj. Den nye regering får alligevel ikke lang levetid, mener hun.

"Der kan komme et meget hurtigt valg, for der er unægtelig langt fra et elitært, radikalt parti til et autonomt Enhedslisten."

I mellemtiden agter Dansk Folkeparti at holde skansen på den yderste højrefløj, lover partilederen. Socialdemokraterne får ikke et roligt øjeblik.

"Nu får den fuld skrue i forhold til alle de løfter, Socialdemokraterne har givet danskerne. De kommer til at stå til ansvar nede i folketingssalen," siger hun, før de trofaste medlemmer med flag i hænde endelig får lov at omfavne deres formand.