Peter Gade vil nyde vemodig afsked med OL
Peter Gade, som trapper ned efter de olympiske lege i London, vil give alt i jagten på sin første OL-medalje.

Han glæder sig. Til at være med ved sit fjerde OL. Men også lidt til at det hele er slut.

Halvandet årti i top på badmintonranglisterne nærmer sig sin afslutning for 35-årige Peter Gade, som atter rækker ud efter en olympisk medalje.

- Det her er det sidste, så alt skal bare ud. Kroppen skal presses til det maksimale. Kan jeg gøre det en sidste gang, har jeg muligheden for at gøre noget i London, siger den danske herresingle, som trapper karrieren ned efter OL.

Peter Gade er som sædvanlig en potentiel dansk medaljevinder ved OL, men de spekulationer bruger verdensranglistens nummer fem ikke energi på.

- Alt det med målsætninger er egentlig irrelevant, for jeg skal bare se, om jeg kan hive det ud en sidste gang. Det er det, jeg har været så god til i så mange år.

- Jeg vil nyde, at det er sidste gang, jeg skal det her, som har været en så stor del af mit liv. Det er selvfølgelig vemodigt, men det er okay, siger han.

OL er reelt Peter Gades farvel til international badminton på topplan.

Ganske vist spiller han Denmark Open og French Open til efteråret, før han slutter af ved Copenhagen Masters i december, men de turneringer får mest karakter af afskedsturné.

/ritzau/