OL-badminton indbyder til bevidst nederlag
Gruppespillene i badmintonturneringen ved OL i London møder kritik fra den danske lejr.

Det kan betale sig at tabe. Den sætning må være et mareridt i enhver elitesportsgren, men ikke desto mindre er den ifølge den danske badmintonlejr sand, når det handler om OL-turneringen.

Og gruppespillet er problemet, fortæller sportschef Finn Trærup-Hansen.

- Et indbygget problem i det format er, at man kan spekulere i at tabe, siger Finn Trærup-Hansen til Politiken.

Problemet kan nemmest forklares med den danske herredouble med Mathias Boe pg Carsten Mogensen, som er i pulje med kineserne Chai/Guo, russerne Ivanov/Sozonov og sydafrikanerne James/Viljoen.

På papiret er kineserne stærkest, dernæst kommer russerne, mens sydafrikanerne er svagest.

Skulle danskerne tabe til kineserne, kan kineserne begynde at spekulere i et bevidst nederlag til et af de andre to par for på den måde at sende de stærkere danskere ud.

- Det er det perspektiv, der kan ligge i sådan et gruppespil. Vi har oplevet det før til en holdturnering, hvor koreanerne tabte med vilje til England for at sende os ud, siger Finn Trærup-Hansen.

Danskerne har godt nok aldrig tabt til kineserne, og vinder danskerne blot alle deres kampe, er der ingen problemer. Alligevel ser den danske lejr gerne, at det internationale badmintonforbund laver forløbet om, så spillerne blot spiller vind-eller-forsvind-kampe.

Noget som Badminton Danmark har diskuteret med det internationale forbund tidligere.

Sådan en turneringen vil nemlig fjerne enhver tvivl fra sporten, hvor den danske lejr ikke er i tvivl om, at kineserne vil udnytte muligheden for at snyde, hvis den opstår.

- Det kan de ganske givet finde på, hvis de ser det som en fordel før en kamp, siger landstræner Lars Uhre.

Han mener samtidig ikke, at de danske udøvere ville kunne finde på at snyde.

/ritzau/