USA 2012 Obama på vej tilbage efter kamp for arbejdere
Barack Obama ligger lunt lige nu med sin aktuelle jobvurdering. Han har tid til en fridag med døtrene Sasha og Malia (th) i Hawaii. AP Photo/Carolyn Kaster
Vandt kampen om forlængelse af særlig skattelettelse for arbejdere.

Just som den politiske jagtsæson i USA går ind med første popularitetsafstemning i staten Iowa den 2. januar er præsident Barack Obama på vej tilbage i popularitet i den amerikanske befolkning.

En ny meningsmåling fra Gallup viser, at han er oppe på den højeste anerkendelse af sit arbejde siden i sommer. Der fyres ellers rigeligt med missiler af imod ham fra de håbefulde modkandidater i det republikanske parti.

Her i december er det gået hurtigt frem med præsidentens popularitet, idet han startede med 41 procent og nu er på 46 procent, der altså mener, han gør sit job tilfredsstillende.

Hvad sker?

De varme vinde i Obamas retning kan skyldes, at ikke alene går det en anelse bedre for USAs økonomi, men det lykkedes ham lige før jul at vinde slagsmålet med oppositionen om forlængelse af en skattelettelse for det arbejdende folk.

Men før det jubles i det Hvide Hus er det værd at bemærke, at der faktisk er flere, der synes han klarer sig skidt. 48 procent siger, at han er dårlig til jobbet.

Sammenlignet med de førende modkandidater, Mitt Romney og Newt Gingrich, står Barack Obama til at vinde med 50-48 procent af stemmerne over dem begge, men der er 10 måneder s valgkamp forude.

USA 2012

Dan Larsen er Avisen.dk's USA-ekspert. Han har i en årrække været USA-korrespondent for danske medier. I den kommende tid vil han følge USA med særlig vægt på fagbevægelsen og valget i 2012.