Nu kan du kræve gratis fibernet fra TDC

En afgørelse fra Teleklagenævnet kan resultere i, at TDC for egen regning skal tilslutte naboer til deres fibernet-kabel.
Få TDC til at finde skovlen frem, og bliv helt gratis tilsluttet en lynende hurtig internetforbindelse.
Få TDC til at finde skovlen frem, og bliv helt gratis tilsluttet en lynende hurtig internetforbindelse. Foto: Colourbox

En dyr regning kan vente TDC lige rundt om hjørnet.

Mange danske husstande kan nemlig kræve, at TDC selv betaler for at koble huset på TDC's lynhurtige fibernet-kabel. Det kan man kræve, hvis husstanden har tegnet et abonnement hos en udbyder på fibernettet, og hvis huset ligger inden for en radius af 30 meter fra selve kablet.

Allerede sidste år besluttede IT- og Telestyrelsen, at TDC selv skulle betale for tilslutningen. Dengang klagede TDC, og det er denne klage, Teleklagenævnet nu har afvist.

Hos TDC raser man over afgørelsen, som man mener pålægger TDC at etablere infrastruktur. Teleklagestyrelsen mener derimod ikke, der er tale om decideret infrastruktur, når det handler om 30 meter ledning og en stikkontakt.

"Vi synes, at det er etablering af infrastruktur, når vi skal grave i folks forhaver op til 30 meter med entreprenørmaskiner for at nedlægge netværk. Det er ikke at justere, men at etablere," siger Miriam Hvidt, der er direktør for jura og regulering i TDC, til epn.dk.

Hun oplyser, at det er særdeles kosteligt at krave de sidste meter ud til en kunde. Det koster mellem 14.000 og 15.000.

Klide: epn.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.