Norge kalder os kartoffelbøsser og duplo-mænd
Er disse drenge røde pølser? Nordmændenes fornærmelse er en joke, mener sportskommentator. Foto: POLFOTO/Kim Agersten / POLFOTO
I årevis har danskerne kaldt nordmændene 'fjeldaber'. Nu svarer brødrefolket igen.

Optakten til en fodboldkamp mellem to skandinaviske lande burde være en opvisning i respekt og tolerance. De skandinaviske nationer er trods alt brødrefolk forenet i sprog, kultur og historie.

Men intet kunne være længere fra virkeligheden. I aften mødes Danmark og Norge i en EM-kvalifikationskamp, der meget vel kan blive afgørende for, hvem der går videre i turneringen. Og optakten til kampen har budt på drillerier af sjælden karat.

Det startede for alvor, da den norske avis Verdens Gang lavede en afstemning for at finde et øgenavn til danskerne som modsvar på drillenavnet 'fjeldaberne'. Og det var en stor succes, skriver avisen.

"Irritationen over dansk arrogance ser ud til at have nået taget. Bare i løbet af én time kom der i overkanten af 1300 forslag ind."

Verdens Gang satte fem øgenavne til afstemning: Olsenfanden, Molboerne, Fladlusene, Flødepusene og endelig Rødpølserne, som endte med at vinde afstemningen.

Andre gode forslag inkluderede pandekagedrengene, kartoffelbøsser, fladlandsbønder, sand-aber, kartoffelgnaskere og duplo-mænd.

Men øgenavnet gør ikke indtryk på Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, som i dagens avis fyrer en bredside af mod nordmændene.

"Den kreative blomst trives altså ikke ret godt på klippegrund," indleder han for at konkludere, at "Vinderøgenavnet er lige så lidt kreativt som en ti-timers kavalkade med det norske landshold."

Verdens Gang svarer igen ved at gennemgå det danske landshold, og ikke overraskende dumper avisen stort set hver eneste spiller.

Det står i skarp kontrast til Allan Olsens opfattelse af det indbyrdes styrkeforhold.

"Vi er de kreative konger i Norden, og det er alle tiders chance for at bevise det i aften. Rødpølserne? Nej vel ..."