Nicklas Bendtner: Min bedste kamp i to år
Aftenens matchvinder har haft et hårdt år i Arsenal, der ikke vil bruge ham på banen. Nu er han skiftet til Sunderland på en lejekontrakt. Det har givet Nicklas Bendtner fut i støvlerne. Foto: TYCHO GREGERS / POLFOTO
Den store angriber var nærmest som forvandlet i aftenens kamp mod Norge. Nicklas Bendtner hylder de danske fans og Parken.

På stort set alle positioner på banen var Danmark Norge overlegen i aftenens kamp. Men en spiller stak ud. Nicklas Bendtner leverede en præstation i absolut topklasse, da Danmark slog Norge 2-0.

"YES!!!"

Sådan lød forløsningen fra det danske omklædningsrum, da TV 2 stillede over til interview med aftenens helt store helt Nicklas Bendtner.

Med to knastøre spark sikrede den høje angriber Danmark sejren over Norge.

"Det er helt fantastisk. Hver gang man kommer til Parken er det fantastisk med de fans, vi har. Tilskuerne er de bedste - Parken er det bedste sted jeg har spillet," sådan lød det fra en fattet, men lykkelig Nicklas Bendtner til TV 2 efter kampen.

Angriberen, der netop er skiftet til Sunderland, kalder landskampen for sin bedste kamp i to år.

Og klubskiftet er i høj grad det, der har sat Bendtner fri.

"Det har betydet meget, det har været en tung sky over mit hoved. Jeg har kæmpet for et klubskifte i over et år," sagde han til TV 2.

Landstræner Morten Olsen forsøgte, men kunne ikke skjule begejstringen over Nicklas Bendtners præstation.

"Det var som at se ham for to-tre år siden. Set over de sidste par dage, så var vi sikre på, at han ville ramme dagen. Han har tabt mere end de fem kilo, jeg sagde. Han er nærmest som to år yngre," sagde landstræneren til tv-stationen.

Kampen blev domineret af Danmark - og Morten Olsen kan være tilfreds med sin taktik og startformation.

"Det er fantastisk stort at spille sådan nogle kampe. Det var fantastisk godt fodboldspil. Det er de dage, hvor alt går op i en højere enhed. Som hold fungerede vi både kombinationsmæssigt og scorede to gode mål," sagde en glad Morten Olsen.