Blogindlæg Blogger: Nedim Yasars død er kampen mellem det gode og det onde

Niddal El-Jabri er stiftende direktør for interesseorganisationen Mino Danmark og sidder bl.a. med i rådgivningsgrupper for Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard og uddannelsesminister Merete Riisager. Niddal er optaget af, at Danmarks ”børn” af indvandrere har de bedste forudsætninger for at udleve deres fulde potentiale som borgere i Danmark.  

VI STÅR TILBAGE - sårede. De ramte os, hvor det gør mest ondt, de brugte det eneste redskab, vi aldrig selv ville tage i brug. Nedim var en frihedskæmper for de oversete drenge – de forsømte drenge. Han dedikerede hele sit nye liv til at vise vejen ud af kløerne på de kriminelle.

Skal vi bekæmpe det onde i vores samfund, kræver det samarbejde på tværs af staten og den minoritetsetniske folkegruppe. Vi kan ikke lykkes, hvis de gode opfører sig som modsætninger i sagen.

JEG VAR DER til Nedims fine bogreception. Vi krammede flere gange. Tog billeder sammen. Vi var stolte af hinanden, for det vi gør på hver vores banehalvdel. Jeg var mødt op for at vise ham, at han ikke var alene, og at han havde nye venner i sin nye verden. Jeg var der for at støtte og styrke hans mod. 30 minutter senere blev han likvideret på åben gade. Jeg havde helst set, at han var mindre modig, og stadig i live, men den præmis, er jeg velvidende om, ikke var en mulighed. Vi må ikke forsømme ham nu. Vi må ikke lade det onde vinde nu.

Vi kan godt vinde over banderne, men det kræver, at vi er drastiske, systematiske og dedikerede til sagen - alle sammen. Vi skal tømme deres lommer for penge. Vi skal isolere dem fra velfærdssamfundet, og vi skal forhindre dem i at rekruttere flere drenge.

VI ER NØDT TIL at legalisere stofferne. Med et snuptag kan staten overtage så godt som hele deres forretningsgrundlag. Gør stofferne lovlige og administrer salget fra statens side. Det stiller krav til, at vi fornyer vores forståelse af rusmidler, og at vi hjælper vores børn til at omgås det, på niveau med de lovlige rusmidler vi har i dag. Vi skal arbejde forebyggende med misbrugere. Hvis missionen er at få bugt med banderne, så er et nøgle-element at tage stofferne fra dem.

Vi skal gennem det juridiske system kunne registrere bandemedlemmer og fratage dem deres rettigheder til velfærdssamfundet. Gratis skole. Gratis sundhedspleje. Offentlige ydelser af nogen slags. Nægtes adgang til almene boliger. Udrejseforbud. Og kun gennem et exit-program vil de kunne blive re-socialiseret ind i velfærdssamfundet. De skal isoleres, og de skal mærke, hvad det er, de præcist ikke formår at værdsætte.

Når det kommer til hvervning, er det ikke kun det offentlige, som kan spille en rolle. Vi – den minoritetsetniske folkegruppe - skal organisere os, som minoritetsgrupper bl.a. gør det i USA, for at skabe positiv progression og udvikling. Et indre økosystem som samarbejder med staten og alle de andre folkegrupper om at styrke den sociale kapacitet. Det drejer sig særligt om at styrke økonomien. Fagligheden. Friheden til individet. Vi skal føre os lidt frem og vise den nye bevægelse, jeg ved er derude blandt mange unge. Den, hvor man ønsker retten til at være fri, sin egen. En dansker med eller uden bindestreg.

DET ER VORES ANSVAR at udstråle håbet til fremtiden. Trygheden i familien og nabolaget. Tilliden til hinanden i det store samfund. Det er vores ansvar at finde det gode liv i Danmark og give det videre til vores børn.

Lad os nu stå sammen som det gode. Lad os rejse os op og stå over for det onde og sætte det en stol for døren.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.