Sygeplejerske til Joachim B.: Drop den falske omsorg for de lavtlønnede

Arbejdsliv

Lise Müller er næstformand i SF. Hun er uddannet sygeplejerske og blev kendt i offentligheden, da en facebookopdatering om dårligt arbejdsmiljø førte til en samtale med hendes øverste chef. Lise Müller er i dag tilknyttet hjemmesygeplejen. Hun har tidligere siddet i regionsrådet og arbejder i dag halv tid som sygeplejerske og halv tid som politiker.

LA'S FINANSORDFØRER forsøger at erklære sig for det sande arbejderparti. Han argumenterer for at fjerne arveafgiften med ordene: ”Fingrene væk fra kassedamens arv”.

Men sandheden er, at de fleste kassedamer simpelthen ikke arver så meget, at der skal betales afgift. Man skal nemlig arve mere end 300.000 kr. for at skulle betale 15% (af arv over 300.000 kr.).

I virkeligheden er det under halvdelen af danskerne, der efterlader sig en arv, der er stor nok til at arvingerne skal betale, men ikke nok med det: En total afskaffelse af arveafgiften er en skattelettelse på 3 mia. kr. hvoraf de 900 mio. kr. går direkte til de rigeste 10% i Danmark.

Joachim B. Olsen du må hjertens gerne mene, at arveafgift er noget hø, men lad venligst være med at pakke det ind i falsk omsorg for de lavest lønnede.

DER OPKRÆVES ikke skat i det her land for at genere nogen. Der opkræves skat for at finansiere offentlig velfærd. En offentlig velfærd, som danner grundlag for et af de mest stabile og lige samfund (fordelt på indkomst), der findes. Et velfærdssamfund, der skaber tillid, retfærdighed og lige muligheder. Det har vi besluttet, vi gerne vil. Arveafgiften er en simpel skat, den er retfærdig og den har ikke skjulte negative konsekvenser. Den indhenter 4,7 mia, kr,, som går til at finansiere vores velfærdssamfund.

Mange steder hænger vores velfærdssamfund i laser, og aldrig er så mange børn vokset op i fattigdom. Hvorfor i himlens navn skal vi trække 4,7 mia. kr. ud af statsbudgettet og forære en stor luns til de rigeste?

VI HAR skoler, der skal renoveres, unge mennesker uden uddannelse, børn der vokser op i fattigdom, mennesker, der ikke har råd til deres medicin og et sundhedsvæsen i knæ. Hvad med at vi prioritere det?

Joachim B. Olsen ønsker sig et såkaldt ”familiesamfund”. Altså et af den slags hvor man tager sig af alt inden for familien og dermed er utrolig heldig, hvis man er født ind i en velhavende familie: Dem, der har, skal mere gives. Familiesamfund findes i lande uden et stærk socialt sikkerhedsnet, fx USA. Men det er jo ikke USA, vi ønsker at leve i!

DA ARVEAFGIFTEN på virksomhedsoverdragelse blev nedsat, var det på baggrund af en stærk lobbykampagne fra de 13 rigeste familier. Skatteministeren tilkendegav, at det ville skabe 300.000 job. Ja han brugte det ligefrem som hovedargument. Et forhold, der viste sig at være helt i hegnet. Det var manipulation af værste skuffe. I denne omgang har bl.a. Berlingske kørt nogle helt ublu manipulationer og staten, der skovler penge ind på arveefgift, også manipulation.

Jeres skattesænkninger til de rigeste er forargelige – mest af alt fordi, der er så mange, der har behov for hjælp!

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald