Naser Khader fordømmer Saddam-udtalelser
Irak · Det er en kortslutning, når Fathi El-Abed roser Saddam Husseins Irak og kalder det et eksempel til efterfølgelse. Det mener formanden for Demokratiske Muslimer, Naser Khader

Formanden for Demokratiske Muslimer, den radikale Naser Khader, tager afstand fra Fathi El-Abeds udtalelser om Saddam Hussein.

En kortslutning

El-Abed, der er bestyrelsesmedlem i Demokratiske Muslimer og næstformand i Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, roste i Nyhedsavisen i går Saddam Hussein for at opbygge et socialt system med højt uddannelsesniveau, ligestilling og økonomisk vækst– et system, der burde være et forbillede for andre arabiske lande.

»Fathi begår en kortslutning. Jeg er på ingen måde enig,« siger Naser Khader, der understreger, at Fathi El-Abed ikke udtalte sig på vegne af Demokratiske Muslimer, men som privatperson.

Fathi El-Abeds sagde desuden i interviewet, at Saddam Husseins styre hverken var værre eller bedre end regimerne rundt om Irak.

»Det kan godt være, at andre arabiske lande var totalitære, men Irak var 10 gange værre. Fathis udtalelser er mangel på respekt for Saddams mange ofre,« siger Naser Khader, der heller ikke har megen forståelse for synspunktet om, at Saddams Irak var bedre, end det er i dag.

»Det kan godt være, at der er kaotiske tilstande i dag, men derfor kan man jo ikke sige, at det var bedre under Saddam. Hvad nytter uddannelse, når der ikke er ytringsfrihed? Hvad nytter sikkerhed, når folk ikke vidste, om de ville vende tilbage, hvis de forlod deres hjem,« siger Naser Khader.

Står ved synspunkterne

Men Fathi El-Abed står ved sine synspunkter og udtrykker i en kommentar i avisen i dag, at Irak slet ikke har brug for demokrati.

»Det er i allerhøjeste grad min holdning, at der er brug for sikkerhed frem for demokrati i Irak. Man tror, at folk har behov for demokrati, men det har man ikke, når man har mistet en far, en søn, en bror. Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt Irak kan blive et demokratisk land, men om, hvorvidt Irak overhovedet kan forblive ét samlet land,« forklarer Fathi El-Abed og henviser til den borgerkrigslignende tilstand i Irak.

Læs også Fathi El-Abeds Kontra på side 24 her i avisen og deltag i debatten på avisen.dk/debat