Myndigheder vil evakuere 5,6 millioner fra Irma

Florida bliver ramt hårdt denne weekend, når orkanen Irma rammer staten.
Orkanen Irma har ramt Caribien. Nu er den på vej mod Florida.
Orkanen Irma har ramt Caribien. Nu er den på vej mod Florida. Foto: Handout ./Reuters

Myndighederne i Florida har bedt 5,6 millioner indbyggere om at lade sig evakuere som følge af orkanen Irma, skriver nyhedsbureauet AP.

Det er en fjerdedel af alle indbyggere i staten, der er USA's tredjestørste.

22 personer er omkommet som følge af orkanens rasen, der tidligt lørdag morgen dansk tid er taget så meget til i styrke, at den igen betegnes som en kategori 5-orkan.

Irma er gået i land i Puerto Rico, Den Dominikanske Republik og i den østlige del af Cuba, men det er på de mindre øer i Caribien, at den har ført til dødsfald.

Andrew Sussman, der er øverst ansvarlig for evakueringen i Florida, siger, at det totale antal på 5,6 millioner inkluderer personer i den sydlige del af staten, ligesom personer, der bor længere inde i landet i kyststaten, også er blevet bedt om forlade deres hjem som følge af orkanen.

Det ventes, at Irma går i land i Florida tidligt søndag morgen amerikansk tid.

Den nationale vejrtjeneste gør samtidig brug af de mest voldsomme udtryk, for at befolkningen skal vide, at den skal tage det alvorligt.

- Ord som katastrofal, kom væk, livstruende, det vil forhåbentlig synke ind, siger Dennis Feltgen, der er chefmeteorolog og talsmand for Det Nationale Orkancenter (NHC).

Guvernør Rick Scott advarede fredag borgere mod at undervurdere stormens styrke.

- Orkanen er bredere end hele vores stat og kan resultere i omfattende, livstruende ødelæggelser fra kyst til kyst. Ligegyldigt hvilken kyst du bor på, så vær klar til evakuering, sagde han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.