Chaufførkurser på slingrekurs Mr. Bean-video på Mikkels førstehjælpskursus: "Fuldstændig spild af tid"
En Mr. Bean-video udgjorde en del af undervisningen på et førstehjælpskursus, som lastbilchauffør Mikkel Friis tog. Foto: NF/Ritzau Scanpix/arkiv
Mikkel Friis er en af de 1.590 kursister, der ikke har fået noget ud af undervisningen hos DEKRA.

En enkelt gang skulle Mikkel Friis prøve at give en dukke hjertemassage. Resten af førstehjælpskurset bestod i at se videoer på Youtube. Blandt andet en video, hvor Mr. Bean giver førstehjælp.

- Til førstehjælp skal vi sidde og se Mr. Bean og andre dødssyge videoer, der ikke har noget med det at gøre. Jeg synes, det var spild af tid, siger Mikkel Friis.

Mikkel Friis er langt fra den eneste, der har oplevet at spilde tiden på DEKRAs kurser. Det viser en opgørelse over tilfredshedsmålinger fra DEKRA's kursister, som Avisen.dk har gennemført.

Mikkel Friis er lastbilchauffør, og de skal hvert femte år tage et bevis, hvor de gennemgår reglerne for blandt andet køre- og hviletid. Fordi Mikkel Friis er ledig, er det jobcenteret, der har betalt kurset. Det koster 8.724 kroner for de fem dage.

- Halvdelen af tiden så vi videoer. Det var bare som om, der skulle fyldes nogle timer ud, så de kunne få penge fra staten, siger han.

Læst op af hæfte

Førstehjælp er bare en del af det femdages kursus, Mikkel Friis netop har taget hos DEKRA. Han skulle også opdateres på køre- og hviletidsreglerne.

- Men det fik jeg heller ikke noget ud af. Vi fik bare smidt et hæfte på bordet, som du jo kan hente alle steder, så bliver det lige gennemgået, hvad der står i hæftet, fortæller han.

I DEKRA kan direktør Peter Laursen ikke genkende billede af kurset. Han skriver i en mail til Avisen.dk:

"Det er ikke utænkeligt, at der er vist Youtube-klip eller lignende som led i undervisningen, ligesom der anvendes en række andre pædagogiske og didaktiske virkemidler i vores undervisning."

Han henviser i øvrigt til, at alle DEKRAs skoler ligger over gennemsnittet i kursisternes evalueringer.

via Listen To News