Chaufførkurser på slingrekurs Michael blev lovet jobgaranti: "De tog en formue for det og syltede mig bare"
"Det pisser mig af, at de har taget en formue for det, og så sylter mig og sørger ikke for, at jeg får en ny køreprøve," siger Michael Christensen. Privatfoto.
Michael Christensen er en af de kursister, der føler sig snydt af kursusudbyderen DEKRA’s jobgaranti.

Da jobcenteret sendte Michael Christensen på kursus hos udbyderen DEKRA for at tage kørekort til lastbil og anhænger, blev han lovet en jobgaranti. DEKRA ville skaffe ham job inden for tre måneder, efter han havde gennemført kurserne.

Men det blev aldrig til noget, fordi Michael Christensen dumpede kørekortet til anhængeren.

- De havde jo lovet mig en jobgaranti. Men da jeg dumpede, så gik der 14 dage, så fik jeg at vide, at den jobgaranti ville de bruge til en anden, siger Michael Christensen.

Da Michael Christensen dumpede, skulle DEKRA bestille en ny tid til køreprøve til ham, men det skete ikke, fortæller Michael Christensen. Han rykkede ellers for det flere gange, både ved at ringe og møde op på DEKRA’s kontor.

Efter otte måneder mistede Michael tålmodigheden med DEKRA og betalte selv 6.000 kroner for at tage køreprøven ved en privat kørelærer, fortæller han.

- Det pisser mig af, at de har taget en formue for det, og så sylter mig og sørger ikke for, at jeg får en ny køreprøve, siger Michael Christensen.

For at være dækket af DEKRA's jobgaranti, skal man tage kørekort til lastbil og anhænger samt bevis til at køre med farligt gods. Den samlede pakke af kurser hos DEKRA koster 60.537 kroner i alt pr. kursist, og når en ledig tager kurserne hos DEKRA, er det jobcentret - altså kommunen - der betaler.

Og det gør de også, selvom kursisten ikke består kurserne og får de kørekort, der er betalt for, oplyser DEKRA. Hvis DEKRA ikke lever op til jobgarantien, betaler de 40.000 kroner tilbage til jobcentret. Men det har de ikke gjort i dette tilfælde, fordi jobgarantien kun gælder, når kursisten har bestået kurserne.

Ønskede ikke ny prøve 

Hos DEKRA har de en anden oplevelse af forløbet, fortæller direktør Peter Laursen. Han skriver i en mail til Avisen.dk:

”Jeg kan se, at Michaels hold blev afsluttet i starten af marts 17, og at der er en note om han har dumpet en prøve den 3. marts. Det fremgår også, at Michael er startet i job hos Randers Transport den 22. maj 2017, hvor der er ytret ønske om ikke at få en ny prøve til vogntog (red. anhænger).”

Hos DEKRA mener de altså, at Michael Christensen selv skulle have sagt, at han ikke ønskede en ny køreprøve til anhænger, fordi han allerede havde fået job. Det afviser Michael Christensen på det kraftigste.

- Jeg har aldrig sagt, at jeg ikke ønskede en ny køreprøve. Hvorfor skulle jeg sige til, for så selv at gå ud og betale for en ny køreprøve hos en privat kørelærer, spørger han.

Michael Christensen bekræfter, at han begyndte at arbejde hos Randers Transport, efter han havde dumpet køreprøven til anhænger. Her kunne han nemlig nøjes med et lastbilkørekort.

- Men der arbejdede jeg kun i et par måneder. Og det er ikke mange steder, man kan få arbejde, når man kun har kørekort til lastbil og ikke til anhænger. Så derfor tog jeg selv kontakt til en privat kørelærer, da der ikke skete noget hos DEKRA, siger han.

Michael Christensen dumpede køreprøven til anhænger d. 3. marts 2017. Det fremgår af et referat fra Michael Christensens møde med jobcenteret d. 22. maj, at han skulle rykke DEKRA for at få en ny køreprøve.

via Listen To News