Movia og DSB samarbejder om højere billetpris
Buschaufføren skal bede om flere penge i det nye år, når der rejses på Lolland-Falster og i Sydsjælland. Foto: Colourbox.dk
Det bliver dyrere at rejse med den kollektive trafik på Sydsjælland og Lolland-Falster. Nu hæver DSB og Movia priserne med 3,1 procent.

Skal man fra Nykøbing Falster til Næstved, så skal man hive en ekstra mønt op af lommen.

Movia og DSB hæver nu i fællesskab taksten for rejser med den kollektive trafik på Sydsjælland og øerne. I gennemsnit stiger priserne med 3,1 procent.

Det betyder, at rejsen fra Nykøbing Falster til Næstved fra den 17. januar stiger fra 39 kroner for seks zoner til 40 kroner. Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

"Det skyldes den generelle prisudvikling og stigende udgifter til brændstof og energi til at transportere kunderne," lyder begrundelsen for at rejsen bliver dyrere.

Samtidig med at billetpriserne stiger, så reduceres rabatten også til rejsende med rejsekort.

"Hvis kunden eksempelvis er på rabattrin fire på sit personlige rejsekort, giver det 10 procent rabat på rejsen i stedet for de nuværende 12 procent," forklarer selskaberne.

Rejsende, der kommer ind i Takstområde Vest eller Hovedstaden, må punge ud med 3,1 procent mere end de nuværende priser.