Möger afslører nyt om Thornings skattesag
Nu får offentligheden mere at vide om, hvem der trak i hvilke tråde, da Helle Thorning-Schmidts skattesag skulle afgøres. Foto: Thomas Lekfeldt / POLFOTO
Pressemøde klokken 10. Følg med her

Helle Thorning-Schmidts skattesag får nu et nyt kapitel. På et pressemøde klokken 10 i dag vil skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) fremlægge en redegørelse om Skatteministeriets departements rolle i Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag. Læs mere efter klokken 10:00.

I fredags afleverede Skatteministeriets departementschef, Peter Loft, og direktør for Skat København, Erling Andersen, en redegørelse til skattemnisteren om deres rolle i sagen om Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Peter Loft er mistænkt for at have forsøgt at påvirke sagen ved at holde hele fem møder om den med Erling Andersen; noget en departementschef ellers faktisk skal blande sig helt udenom, da han ikke har noget at gøre med selve sagsbehandlingen af skattesager.

Thor Möger Pedersen krævede 14. november en redegørelse om, hvad der er foregået i sagen, og det er nu den, der lægges frem.