Minister: Finanslov løser ikke praktikproblem
7.000 unge står uden praktikplads, og finansministeren erkender, at problemet ikke er løst med finansloven. Foto: www.colourbox.com
Finansloven vil skabe 1.500 nye praktikpladser, men langt flere mangler plads. Ministeren erkender, at problemet ikke er løst.

Tæt på 7.000 unge mangler stadig en praktikplads for at gøre deres uddannelse færdig.

Med regeringens nye forslag til en finanslov, vil de skabe 1.500 nye pladser. Men finansminister Bjarne Corydon (S) erkender, at problemet med praktikpladser langt fra er løst.

"Selvom vi skaber 1.500 flere praktikpladser, så er antallet uden en plads stadig for højt," siger Bjarne Corydon til Newspaq.

Den tidligere regering satte penge af til at skabe ekstra praktikpladser i år. Det er den ordning fører den nye regering videre, samtidig med at lægger penge af til 1.500 flere praktikpladser i 2012.

Det omfatter blandt andet en fortsættelse af belønnings- og bonusordningen for virksomheder, der indgår uddannelsesaftaler.

"Jeg står ikke og siger, at vi har løst praktikpladsproblemet i Danmark. Vi har taget et skridt i den rigtige retning, men den endelige løsning skal vi finde ved trepartsforhandlinger til foråret," siger finansministeren.

Regeringen vil i fællesskab med arbejdsmarkedets parter som led i trepartsforhandlingerne til foråret finde en langsigtet løsning af praktikpladsproblemet.

"Samtidig vil regeringen arbejde for flere praktikpladser ved indførelse af sociale klausuler, hvor der ved offentlige udbud laves aftaler om, at leverandøren opretter eller har oprettet et bestemt antal praktikpladser," skriver regeringen i finanslovsforslaget.

Der vil fortsat være 1.950 flere praktikpladser i kommuner og regioner og 250 ekstra praktikpladser i staten.

Derudover vil regeringen lave forsøg med praktikpladscentre.