Minister bruger skattepenge på rygning
I Folketinget raser et udvalg af rygende politikere over, at de ikke længere må pulse i fred. Det problem har Mette Gjerskov afskaffet. Foto: Socialdemokraterne
Det helt store checkhæfte er fundet frem for at undgå motion i forbindelse med cigaretter.

Den danske fødevareminister Mette Gjerskov er ryger og vil ikke ned på gade for at udføre sin vane.

Derfor har hun ifølge Jyllands-Posten spenderet knap 34.000 kroner på en rygekabine i sit ministerium.

"Jeg har et kontor på fjerde sal. Det er langpokker i vold nede ad en gang, og det er altså ikke særlig praktisk at skulle ned på gaden og op igen imellem møderne. Og der er jo ikke noget i vejen med en rygekabine," forklarer Mette Gjerskov til JP som årsag til sin investering. Af skattekroner.

På Christiansborg er der netop indført forbud for politikerne mod at ryge på deres kontorer. Og eftersom de er noget mindre end ministerkontorer, er der ikke plads til rygekabiner derinde.

Det får Socialdemokraternes sundhedsordfører til at fundere over, hvorvidt det er rimeligt, at der skal bruges penge på særordninger for ministre.

"Når vi siger, at vi ikke vil have rygning på enkeltkontorer på Christiansborg, er det klart, at vi så også må se på, hvordan det ser ud i ministerierne. Vi må sluge den samme medicin, som vi gerne vil have, at borgerne skal rette sig efter," siger sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen til Jyllands-Posten.

Mette Gjerskov indvender i forhold til kritikken af sin dyre rygekabine, at hun betaler fuld pris for sine cigaretter.

Kilde: Jyllands-Posten