Masser af aflyste togafgange

Skybrud lørdag aflyser tog mandag. Vand i signalsystemet og på skinner volder store problemer. Også billetautomaterne er ramt.
Der af aflyste tog i København og på Sjælland efter regnen lørdag.
Der af aflyste tog i København og på Sjælland efter regnen lørdag. Foto: René Strandbygaard, DSB

Regnvejret lørdag aften driller stadig togtrafikken på Sjælland.

Hele Ringbanen er lukket, og der er aflysninger på flere afgange og mange forsinkelser.

"Vandet blokerer ved Østerport, og vi har kun lige fået åbnet op til Nørreport, så der vil være forsinkelser idag," siger Dennis Jørgensen, afdelingschef i DSB trafik til Newspaq.

Signalsystemet har også fået vand, som giver tekniske problemer ved Københavns Hovedbanegård.

Det rammer ifølge DSB ikke festivalgængere på Roskilde, hvor 100.000 mennesker skal hjem i dag. Særtogene som fragter folk i spandevis fra festivalen og ind til København kører som planlagt.

"Vi har fokuseret på at få folk hjem fra Roskilde. Vi skal have tømt ud, og vi regner ikke med, at der er så mange mennesker på de resterende afgange," forklarer Dennis Jørgensen.

Vandet har dog også fundet vej til billetautomater, så de flere steder er ude af drift. DSB oplyser, at man enten kan købe billet via sms eller i toget.

Se de aflyste afgange her:

- Fra Nykøbing F kører DSB mod København i minuttal 49 hver time. Til Nykøbing F kører vi fra København H i minuttal 11 hver time.

- Fra København er togene, som kører lokalt til Holbæk i minuttal 07, aflyste. DSB henviser til togene i minuttal 37 til Kalundborg hver time. De kører fra Østerport i minuttal 28. Desuden kører DSB disse myldretidstog: 15.34, 16.34 og 17.34 fra København H til Kalundborg. De kører fra Østerport i minuttal 21. Til København er togene, som kører fra Holbæk i minuttal 27, aflyste. DSB henviser til togene fra Kalundborg, som kører fra Holbæk i minuttal 57 hver time.

- Fra Ringsted kører der kun regionaltog en gang i timen fra Ringsted i minuttal 51. De standser ved alle stationer til Østerport.
Mellem kl. 14 og 19 kører regionaltogene i minuttal 55 hver time. Desuden standser InterCitytogene, som kører i minuttal 40, ekstra i Borup og Viby Sj.
Togene fra Ringsted kl. 19.25 og 20.25 er aflyste. Vi henviser til InterCitytog kl. 19.40 og 20.40, som også standser i Borup og Viby Sj

- Fra Roskilde er regionaltogene i minuttal 18 fra kl. 10.18 til 14.18 aflyst. Her henviser vi til togene fra Kalundborg, som kører fra Roskilde i minuttal 32. De standser ekstra i Hedehusene. Til Roskilde/Ringsted er togene fra København H i minuttal 23 og 53 aflyst.

- Togene til Kalundborg, som kører fra København H i minuttal 37 hver time, standser ekstra i Hedehusene.

DSB forventer at køre normalt med regionaltogene på Fyn og i Jylland, samt InterCitytog, Lyntog og Internationale tog. Togene fra Hamborg kører også normalt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.