Margrethe får særlig ledsager ved gallaaften
Dronning Sonja af Norge og danske dronning Margrethe har kunst, musik og skiløb blandt deres fælles interesser. Foto: Aserud, Lise/AFP
Dronning Sonja af Norge kommer til Danmark i starten af november for at overvære en gallaoperakoncert i DR Koncerthuset sammen med dronning Margrethe.

Der er kongelig komsammen af fineste karat, når DR Symfoniorkestret præsenterer en særlig operagallaaften i DR Koncerthuset den 3. november.

Til at overvære gallakoncerten kommer den norske dronning, Sonja, som bliver ledsaget af dronning Margrethe, oplyser DR i en pressemeddelelse.

Koncerten er nemlig skabt i samarbejde med norske dronning Sonjas Internationale Musikkonkurrence, og blandt aftenens solister er nye og tidligere prisvindere af konkurrencen.

Blandt koncertens optrædende er blandt andre den norske tenor Bror Magnus Tødenes, der fik sin professionelle operadebut som 21-årig, tilføjer DR Koncerthuset på sin officielle hjemmeside.

Også den dansk-franske sopran Elsa Dreisig, som blev kåret til årets operatalent under dettes års Copenhagen Opera Festival, vil synge for dronningerne og det øvrige publikum.

77-årige dronning Margrethe og 80-årige dronning Sonja, der er gift med Norges monark, kong Harald, har ikke blot kunst og musik tilfælles.

De to dronninger har tidligere i en årrække stået på ski sammen.

Fredag den 3. november er det operaen, der er i centrum for de royale veninders møde.

Aftenens værtinde er P2-værten Stine Rosengren, og gallakoncerten sendes direkte på P2.

/ritzau/FOKUS