Mange rammes af dagpenge-klemmen
Det er uvist, præcist hvor mange mennesker der til nytår rammes af stramninger på dagpengeområdet.

Fra nytår står en ukendt, men tusindtallig skare af arbejdsløse danskere til at miste deres dagpenge.

Det sker, fordi den daværende VK-regering sammen med De Radikale og Dansk Folkeparti i 2010 halverede den periode, hvori arbejdsløse kan modtage dagpenge, fra fire til to år.

* Ifølge A-kassernes Samvirke risikerer op mod 30.000 danskere i værste fald at miste deres dagpenge i løbet af næste år.

* Ifølge Beskæftigelsesministeriets bedste bud drejer det sig dog om 9000-16.000 personer.

* Mange dagpengemodtagere vil gå markant ned i indkomst. Det skyldes, at kommuner kan afvise at yde kontanthjælp, hvis man ejer mere end 10.000 kroner.

* Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) mødtes fredag med arbejdsmarkedets parter, Kommunernes Landsforening samt A-Kassernes Samvirke for at forsøge at strikke en redningsplan sammen for at skaffe flest mulig at de berørte et job.

* En forlængelse af dagpengeperioden - eller en forkortelse af den tid, man optjener ret til dagpenge - var ikke på bordet.

* Netop dette spørgsmål har de seneste dage været genstand for strid i regeringen, hvor De Radikale står fast på ikke at røre forringelserne, mens SF har meldt sig klar til at gøre mere, end parterne i Beskæftigelsesministeriet kan nå frem til.

/ritzau/