Mand mistænkt for at spolere dronningens tale: Sagen tager en ny drejning

Nedbruddet ramte blandt andet dronningens nytårstale.
Nedbruddet ramte blandt andet dronningens nytårstale. Foto: Keld Navntoft/Scanpix/arkiv

Anklagemyndigheden dropper sigtelsen mod en mand, der har været sigtet for at stå bag nedbrud hos YouSee.

Nedbruddet skete nytårsaften og gik blandt andet ud over dronningens nytårstale. Mere end en million danskere gik på grund af nedbruddet glip af den årlige tale.

Nogle dage efter meldte TDC ud, at nedbruddet var sket på grund af en "bevidst skadelig handling". Og samme dag, 5. januar, anholdt Københavns Politi en 51-årig mand.

Han blev sigtet for hærværk og for at forstyrre den offentlige infrastruktur.

Københavns Politi meldte ud, at manden skulle fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, men kort inden retsmødet sadlede man om. Manden blev løsladt.

Det var supplerende oplysninger fra TDC, som i ellevte time gav anklagemyndigheden et andet syn på sagen.

Nu er Københavns Politi så efter knap ni måneders efterforskning nået frem til, at der ikke er grundlag for at opretholde sigtelsen mod ham.

Hos anklagemyndigheden i Københavns Politi oplyser advokaturchef Dorit Borgaard, at man har frafaldet sigtelsen mod manden på baggrund af retsplejelovens paragraf 721, nummer 2.

Den bestemmelse lyder, at hvis "sagens videre forfølgning ikke kan ventes at føre til, at sigtede findes skyldig", så kan anklagemyndigheden lægge sigtelsen død.

Efterforskningen af sagen lægges dog ikke på hylden, men fortsætter i anden retning, meddeler politiet.

Ifølge Efterforskningsleder Jens Møller er der tale om en bred efterforskning.

- Det er ikke i nogen konkret anden retning. Og jeg kan godt forstå, hvis man har svært ved at forstå, at det skal tage så lang tid. Men det skyldes, at der indgår store mængder datamateriale i efterforskningen.

Advokat Karoly Németh repræsenterer den i dag 52-årige mand. Og han er glad for oplysningen om, at efterforskningen fortsætter trods opgivelsen af sigtelsen.

- Man opgiver ikke, fordi man ikke kan komme videre. Man er videre, og man har andre spor. Man opgiver, fordi man var på galt spor, siger advokaten.

Meget tyder i øvrigt på, at man fra TDC's side helt fra begyndelsen har haft en klar idé om, hvordan nedbruddet er sket.

Koncernchef i TDC Pernille Erenbjerg sammenlignede i januar nedbruddet med, at "selv om man har låst sin hoveddør, så vil en person med nøgle stadig kunne komme ind".

Og her ni måneder efter fastholder koncerndirektør Louise Knauer det standpunkt.

- I sådanne sager er gerningsmændene som oftest rigtig dygtige til at skjule deres spor, og det kan være svært at bevise den endelige skyld, siger Louise Knauer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.