Magnussen ender som nummer 12 i hollandsk triumf

Racerkøreren Kevin Magnussen (Haas) endte som nummer 12 i søndagens Formel 1-grandprix i Malaysia, der blev vundet af Max Verstappen (Red Bull).

Verstappen, som lørdag blev 20 år, overhalede Lewis Hamilton (Mercedes) allerede på fjerde omgang, og den placering holdt hollænderen hele vejen til mål.

Det virkede som om, at Hamilton og Mercedes-ledelsen var tilfredse med andenpladsen, og den blev også sikkert forsvaret.

Sebastian Vettel (Ferrari), som jagter Hamilton i kampen om verdensmesterskabet, var hæmmet af en dårlig kvalifikation og skulle starte bagest i feltet.

Tyskeren avancerede dog kraftigt allerede fra begyndelsen og endte som nummer fire. Treer blev Daniel Ricciardo (Red Bull).

Magnussen var også hurtig fra start og avancerede otte pladser til en placering som nummer ni.

Danskeren kunne dog ikke holde placeringen, røg i pitten efter ti omgange og raslede ned i feltet igen.

Magnussen var også i hård kamp med Fernando Alonso (McLaren), og der var kontakt mellem de to tidligere holdkammerater hos McLaren.

I radioen kunne man høre både Magnussen og Alonso svine hinanden til. Alonso kaldte blandt andet Magnussen for "en idiot".

Kort efter var Magnussen også i kontakt med Jolyon Palmer (Renault), og igen var danskeren ophidset over rivalens kørsel.

Magnussen meddelte over radioen, at han kunne mærke, at bilen var beskadiget, og han ikke vidste, hvor lang tid den kunne holde.

Haas-raceren holdt dog til mål, men igen endte det med nul point, da bilerne i top-10 simpelthen var hurtigere.

Der var mere dramatik både inden starten og sågar efter grandprixet i Kuala Lumpur.

Allerede tidligt søndag morgen havde Kimi Räikkönen (Ferrari) store problemer kort inden starten og var nødt til at køre i pitten og få repareret bilen.

På grund af de mange udskiftninger af dele i bilen betød det, at han skulle starte bagest i feltet som nummer 20.

Mekanikerne kunne dog ikke nå at få Räikkonens bil klar til ræs, så finnen udgik som den første.

Og Vettel, der netop var trillet ind over målstregen som nummer fire, stødte sammen med Lance Stroll (Williams) og fik smadret sin racer så meget, at han ikke kunne køre videre.

Hamilton fører i den samlede stilling med 281 point. På andenpladsen har Vettel 247 point.

Magnussen har høstet 11 point efter 15 løb i denne sæson. Der resterer fem løb i sæsonen.

Romain Grosjean, Magnussens holdkammerat, endte søndag en placering dårligere end danskeren.

/ritzau/